A XXIV. DiningCity Országos Étterem Hét alatt összesen 161 helyen várták a kulináris kalandozókat háromfogásos menüajánlatokkal, különböző árkategóriákban. Az élményt osztályozhatták is a vendégek: a DiningCity weboldalára összesen 3526-an küldték el véleményüket. A fővárosi és az ország többi részén működő éttermek külön listán versenyeztek.
Az 5900-as kategóriában, a vidéki vendéglátóhelyek közül két miskolci is dobogóra került: az Il Baffo by Avalont értékelték a legjobbnak a szavazók, míg a Malom Étterem a harmadik lett.
- Nagyon sikeresnek könyveltük el az étteremhetet: nagyjából négyszáz foglalás érkezett hozzánk, ami a szervezők szerint kimagaslóan jó a vidéki éttermek mezőnyében – mondta Bajusz Gergely, az Il Baffo gasztronómiai igazgatója, aki szerint azért is erős ez a szám, mert hétvégente zárva tartanak, és ez így volt az étteremhét alatt is.
- Két szombat és két vasárnap esett így ki, négy erős nap az a la carte éttermeknél, de tiszteletben tartottuk a kollégáink pihenőidejét. A menünkben az itáliai ízekre alapoztunk a szicíliai palacsintától a vodkás pennén át a karfiolsteakig, amit olasz gombaraguval tálaltunk – fejtette ki Bajusz Gergely, aki szerint ez a helyezés Miskolc diadala is.
- Egy éve nyitottunk, és ez a második elismerésünk: májusban mi lettünk az Év Alternatív Vendéglátóhelye az Audi-Dining Guide gálán. De nem csak miattunk érdemes Miskolcra jönni, számos kiváló étterem működik a városban, amelyekbe szintén élmény beülni – véli a gasztronómiai igazgató.