Ugrás a tartalomra

Miskolci étterem borlapját is díjazta a Wine Spectator

Létrehozva
Először díjazta négy magyar - három budapesti és egy miskolci - étterem borlapját is a világ egyik legbefolyásosabb borszakmai lapja, a Wine Spectator.

A számonként hárommillió olvasót megszólító, amerikai bormagazin évtizedek óta minden esztendőben közzéteszi Restaurant Award listáját, amelyben - a Michelin-csillagokhoz hasonlóan - három szinten díjazza a világ legizgalmasabbnak ítélt borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharat adományozva.    

A budapesti Felix Kitchen & Bar először két évvel ezelőtt nyerte el az egypoharas minősítést, amelyet tavaly is megtartott, a most pedig már két pohárral díjazta a Várkert Bazár mellett található étterem borlapját a Wine Spectator.    

Az étterem borprogramját vezető Czinki Tamás - aki Magyarországon egyedüliként érte el a Master Sommelier titulust - külföldi tapasztalatait hasznosítva állította össze a dinamikusan változó, mintegy 500 tételes borlapot, számos Magyarországon máshol nem elérhető tételt is felsorakoztatva - közölte a Felix Kitchen & Bar.    

A miskolctapolcai Avalon Park Hotelhez tartozó Avalon ristorante és Vino Salone - a szálloda honlapja szerint - hat kontinens tizenhárom országának borait és pezsgőit kínálja, összesen mintegy 200 címke 2500 palackját. Az Egri Katalin sommelier által összeállított borlap először szerepel a Wine Spectator listáján, rögtön kétpoharas minősítést kiérdemelve.    

Első alkalommal díjazza az amerikai szaklap - egy pohárral - a budapesti Arany Kaviár éttermet is. "Ezt a kiadványt havonta hárommillióan olvassák, ha lehet ilyet mondani ez a borlapok Michelin-csillaga. Mérhetetlen büszkeséggel tölt el ez az eredmény!" - idézi az étterem közleménye Varga Ákos sommelier-t.    

Az Arany Kaviár mintegy 400 magyar és külföldi bort kínál vendégeinek, különösen gazdag az étterem champagne-válogatása.    

A tavalyi év után másodszor kapott egypoharas minősítést a Winescape Budapest, amelyet a Borigo bormagazin stábja üzemeltet. Bányai Gábor Botond tulajdonos, a Borigo főszerkesztője munkáját Bálint László (nemzetközi borakadémikus, WSET oktató, portfolió tanácsadó) és Vörös Attila (WSET oktató, head sommelier) segíti.    

Az általuk összeállított borlap a magyar borokra fókuszál, erős kitekintéssel az olasz, spanyol és francia címkékre: a teljes kínálat több mint 400 borból áll, a bár pincéjében 3000 palack várja a vendégeket - közölte a Winescape Budapest.

Ez is érdekelhet

Komoly büntetés jár a telefonozásért biciklizés közben
Miskolc
A KRESZ-szabályok ugyanúgy vonatkoznak a biciklisekre is, sokan azonban nem tartják be ezeket.
Barlangfürdő: rövidesen nyitnak a külső medencék
Miskolc
A közeljövőben szerződést köthetnek a közbeszerzésen nyertes kivitelezővel, így elindulhat a belső terek újjáépítése is, ez a munka jövő tavaszra lehet készen.
Történelmi érdekességek Miskolcról
Miskolc
Folytatódik Reiman Zoltánnak, a Szemelvények Miskolc város történetéből Blog szerkesztőjének sorozata, ezúttal három történelmi érdekességgel.
Csőtörés volt Miskolctapolcán
Miskolc
A Miskolc víztároló medencéit töltő egyik DN 800-as távvezeték a szombat reggeli órákban hibásodott meg a Miskolctapolcai úton.