Ugrás a tartalomra

Aprítékból szobameleg: folytatódott az Erőművek Éjszakája

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 11. hétfő 11:22
Az ovis csoport után felnőttek, családok érkeztek a Bioenergy-Miskolc Kft. fűtőművébe.

Egy év kihagyás után rendezték meg az Erőművek Éjszakáját. Miskolcon három helyszín – a Bioenergy-Miskolc Kft., az MVM MIFŰ Miskolci Fűtőerőmű Kft. és a Kuala Kft. (Pannergy projekt) – nyílt meg a látogatók előtt, akik így betekintést nyerhettek a város energiagazdálkodásába.

Délelőtt ovis csoportok látogattak a  Bioenergy-Miskolc Kft. fűtőművébe, délután pedig felnőttek és családok érkeztek ugyanerre a helyszínre.

Juhász Ákos képgalériája

Bernáthné Barczi Judit, a MIHŐ koordinációs és kommunikációs főmunkatársa elmondta, a programnak – amit egyébként 35 helyszínen szerveztek meg országszerte – az a célja, hogy a környezetvédelem és a megújuló energiaforrások fontosságára hívja fel a figyelmet.

– A három miskolci helyszínen a földgáz alapú hőtermelést, a geotermikusenergia-szolgáltatást és a faaprítékos tüzelést ismerhetik meg a látogatók. Az utóbbi módon működik a Bioenergy-Miskolc Kft. fűtőműve, ahol most is vagyunk: ez látja el a Kenderföld és a Dorottya utca hőkörzeteket.

Sok érdeklődő jelentkezett a nyílt napra. A Bioenergy telephelyének délutáni bejárására mintegy százan regisztráltak. 

– Nagyon örülök, hogy az utca emberének is megnyílnak az erőművek – mondta Nagy Bálint, az egyik résztvevő. –Mivel szakmabeli vagyok, érdekelt, hogy egy biomassza tüzelésű fútőmű mire képes. Elhoztam a páromat is, hiszen neki nincs lehetősége a hétköznapok során betekinteni az erőművek munkájába.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!