Ugrás a tartalomra

Az ország legnagyobb karácsonyfája lett az Avasi kilátó

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 28. szombat 07:44
Különleges helyzetekben különleges megoldásokra van szükség ahhoz, hogy mindennapi életünkből ne tűnjenek el nyomtalanul legalább azok az apró, hétköznapi örömök, amelyek nélkül már-már elviselhetetlenné válnak a nehéz időszakok.

Ilyenek legbensőségesebb ünnepeink, a karácsony, amelyet a koronavírus-világjárvány miatt most sajnos máshogy vagyunk kénytelenek ünnepelni, mint ahogyan azt megszoktuk.

Fotó: Mocsári László

Miskolc város vezetése éppen ezért egy igazán különleges karácsonyi meglepetéssel készült a város lakosságának azért, hogy az idei, rendhagyó ünnep szó szerint különleges karácsonyi fénybe boruljon.
Az ország legnagyobb karácsonyfájává alakul át az Avasi kilátó - a 72 méter magas TV-torony csaknem felét borították be fényfüzérekkel.

Ünnepi fényben Miskolc | Mocsári László képgalériája

A kilátóra összesen 35, egyenként 30 méter hosszú, acélsodronyokra kötegelt fényfüzért szereltek fel, amelyek ezernél is több színes LED-izzóval kölcsönöznek igazi karácsonyi hangulatot Miskolc egyik legismertebb jelképének.

A torony homlokzatának további felületeit színezőlámpákkal festik zöldre, melyek így a fenyő ágait, a karácsonyfa zöld tűleveleit szimbolizálják majd. A fényfüzérek fölötti antennasorból pedig különálló fényekkel varázsolnak igazi ünnepi látványosságot, páratlan fényattrakciót, megalkotva így az ország legmagasabb karácsonyfáját az Avasi kilátóból.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!