Ugrás a tartalomra

Bormioban edzettek a HOTE kerékpárosai

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 06. szerda 17:08
A miskolci kerékpárosok szinte minden kategóriában a mezőny első részében végeztek.
Fotók: HOTE

Az olaszországi Bormioban töltötte évi rendes edzőtáborát a miskolci HOTE Sportegyesület  június 8. és 13. között. A COVID-19 világjárvány okozta két ínséges esztendő után újra az Alpok felé vette az irányt a kerékpáros klub. Lombardia tartomány legszebb és leglegendásabb hegyei között trenírozta magát tizennégy megyénkbeli sportoló.

Ahogyan azt az egyesület alelnöke és az edzőtábor szervezője, Dovák Dávid elmondta: "A csapat tagjai igazi magashegyi körülmények között gyűjtötték a kilométereket. Öt nap során mintegy 560 kilométert tettek meg, tizenháromezer méternyi szintemelkedés mellett, ami gyakorlatilag másfél Mount Everest-nyi mászást jelentett. A minden igényt kielégítő szállásról reggel indultak az edzések a közös reggelit és eligazítást követően. A csapat frissítéséről két fős személyzet gondoskodott egy fotós munkatárssal, hogy minden élményt a lehető legjobb minőségben örökítsenek meg az utókornak. Köztük olyanokat is, melyek minden kerékpár rajongó legvadabb álmaiban valósulnak csak meg - találkozni a sportág legnagyobb sztárjaival edzés közben, mint Mathieu Van der Poel, Tadej Pogacar vagy épp Annamiek Van Vleuten.

Az edzőtábor során összesen tizenegy magashegyi hágót hódítottak meg, köztük öt volt kétezer méter feletti. A legmagasabb a híres Passo dello Stelvio volt, a maga 2760 méterével, mely a tábor utolsó napján az egyesület versenyzői részvételével lebonyolított Granfondo Stelvio Santini országúti maratonverseny  befutóját is képezte. Kalotai Norbert a klub elnöke elmondta: "Rövid illetve hosszú távokon mérették meg magukat a HOTE versenyzői. Előbbin hatvan kilométer mellett 1950 méternyi szintemelkedést abszolváltak az indulók, utóbbin brutális, 157 kilométer és 4 450 méter emelkedés volt a penzum - magában foglalva a Teglio, a Mortirolo és a Stelvio emelkedőit."

A miskolci kerékpárosok szinte minden kategóriában a mezőny első részében végeztek, több dobogós hely mellett Boros Gyula és Virág László győzelmet ünnepelhettek életkori csoportjukban, kiérdemelve a Stelvio királya címet és a vele járó egyedi bajnoki mezt. A hosszú távon a klub újdonsült tagja, Vinnai Gellért bizonyult az egyesület legjobbjának.

A HOTE vezetői számos támogatónak köszönetet mondtak a lebonyolításban nyújtott segítségért.

Aki az egyesület munkájával illetve tagjaival közelebbről is szeretne megismerkedni, az keresse őket a honlapjukon: hotesport.hu vagy a klub által szervezett versenyeken, leghamarabb július 3-án a Csanyikban vagy július 17-én Görömbölyön, a Borsod MTB Series futamain, www.borsodmtbbajnoka.hu.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!