Ugrás a tartalomra

Cseh rendőrség: több mint hatvan migráns egy magyar rendszámú teherkocsiban

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 13. vasárnap 19:07
Nyomozást indított a cseh rendőrség egy ismeretlen ellen, aki a hét végén a dél-morvaországi Brno közelében a D1-es autópálya Prága felé vezető oldalán elhagyta az általa vezetett magyar rendszámú teherkocsit és elmenekült a helyszínről - közölte vasárnap David Chaloupka regionális rendőrségi szóvivő.
Fotó: police.hu (Illusztráció)

A cseh közlekedésrendészet autója a sztráda 174. kilométerénél felszólította a magyar teherkocsi vezetőjét, hogy kövesse a közeli parkolóba rutinellenőrzésre. A magyar autó vezetője le is tért a sztráda szélére látszólag követve a rendőrautót, majd hirtelen leállt, a sofőr kiugrott a kocsiból és elmenekült a helyszínről. A rendőrség később 62 idegen állampolgárt, illegális migránst talált az elhagyott magyar teherautóban. A migránsok állampolgárságát a rendőrség nem közölte.

"A teherautó rakterében 62 migráns volt összezsúfolva, akiket később rendőrautóval szállítottak el a helyszínről azonosítás és kihallgatás céljából. Az embercsempész után megindult a nyomozás" - idézte a rendőrségi szóvivő közlését a CTK hírügynökség. (MTI)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!