Ugrás a tartalomra

Csiszolatlan gyémántokból ékszerré varázsolják a tehetséges diákokat

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. június 12. szerda 11:44
A Miskolci Szakképzési Centrum idén is díjazta azon oktatóit, akik munkájukkal hozzájárultak a tehetséges diákok eredményes szerepléséhez. A díjátadón külön elismerésben részesültek a Szakma Sztár Fesztiválon kiemelkedő eredményt elért tanulók is, továbbá a duális képzés partnerei.
Fotók: Mocsári László

Az elismeréseket ünnepélyes keretek között adták át a Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum dísztermében kedden. A Tehetséggondozó díjat a szakképzési centrum hagyományteremtő céllal hozta létre oktatóinak elismerésére, akik mindennapi munkájuk mellett időt, energiát és tudást nem sajnálva felkarolják, támogatják, valamint helyi és országos versenyekre készítik fel az iskolájukban tanuló tehetséges diákokat.

A Miskolci Szakképzési Centrum hatvankilenc oktatója vehetett át az eseményen bronz, ezüst, arany, valamint gyémánt fokozatú tehetséggondozó díjat. Sokan közülük évről évre visszatérő résztvevői az ünnepi eseménynek. 

A Miskolci SZC főigazgatója köszöntőjében párhuzamot vont a gyémánt felszínre hozása és a tehetséggondozás között. Molnár Péter ahhoz hasonlónak nevezte az oktatók munkáját tanítványaikkal, ahogyan a föld alatt százötven kilométer mélyen kialakuló gyémántból végül csillogó ékszer lesz.

– Rengeteg munka kell ahhoz, hogy az oktatók felismerjék a tehetséget, felkészítsék a diákot, majd az sikereket és eredményeket érjen el – fogalmazott.

Mocsári László képgalériája

– Mindannyian úgy indulunk az életbe, hogy kapunk hozzá „tálentumot” – emelte ki Kiss Gábor, a Miskolci SZC kancellárja. – Az, hogy ezzel mit kezdünk később, hogy kamatoztatjuk-e, az nagyban függ attól is, hogyan támogatnak minket törekvéseinkben. Fontos, hogy a tanulók ne csak iskolai eredményt érjenek el, hanem a karrierjük alapjait is le tudják rakni, amely egész életükre megalapozza a sikereket – mondta a kancellár. 

Debrődi Róbertné, a Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum közgazdász tanára kereskedelem, pénzügyi-számviteli szakon oktatja a diákokat. Már több alkalommal kapott elismerést, ezúttal a legmagasabbat, gyémánt fokozatú tehetséggondozó díjat. Ez nemcsak az ő munkájának, hanem a tanuló kiemelkedő eredményének is köszönhető – jegyezte meg. Öröm számára, hogy sikereket érnek el, mert mindig találnak a kollégáival olyan fiatalokat az évfolyamokon, akiket lehet motiválni. Többnyire olyan diákokról van szó, akik érettségi utáni szakképzésben vesznek részt, így célirányosan az adott szakmára készülnek. 

Gudász Gergely kereskedő és webáruház technikus szakmában szerepelt kiválóan a Szakma Sztár Fesztiválon.

– Rengeteg gyakorlás és sok órányi felkészülés kellett ahhoz, hogy sikeres legyek a versenyen, de ebben tanáraim is segítettek – mondta. – Gyakorlat és elmélet is volt a megmérettetésen. Két év alatt kellett elsajátítanom azt a tananyagot, amire a középiskolásoknak négy éve van, hiszen érettségit követően vettem részt az oktatásban, ezért úgy érzem, kicsit nehezebb dolgom volt, de megbirkóztam a feladattal. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!