Ugrás a tartalomra

Cukiskodásból nem volt hiány: újra kinyíltak a menhely kapui

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 13. szombat 16:41
63 kutya és 14 macska várja leendő gazdáját a város Fonoda utcai menhelyén. Az elmúlt néhány hét nyílt napok nélkül telt, most szombaton viszont újra kitárultak a Miskolci Állategészségügyi Telep kapui, ismét lehetőség volt örökbefogadásra és sétáltatásra.
Horváth Csongor képgalériája

Ahány kennellakó, annyi személyiség, akik egy kis törődéssel bárki számára hű társakká válhatnának. Mindőjüket megismerhetik a látogatók, hiszen szombaton - több hét kihagyást követően - ismét nyílt napot tartottak az állategészségügyi telepen, amire a kutyáknak nagy szükségük van.

A programon cukiságból sem volt hiány, amit a menhely kölyökkutyái garantáltak. Itt van például Piszke, a szelíd anyuka és kis családja. Csak néhány hete kerültek be a menhelyre, az anyuka gondosan neveli kicsinyét, még azt is megengedte a Miskolc Televízió stábjának, hogy a telepvezető kivegye tőle legféltettebb kincsét. Az öthetes kiskutya most a telep legfiatalabb lakója.

Öt kennelsoron jelenleg 63 kutyáról gondoskodnak a menhelyen. Az ő életkörülményeik javítása érdekében nemrég fejlesztések is történtek: a melegebb idő beköszöntével megkezdődött a kennel-korszerűsítés, és több mint 300 négyzetméteren újult meg a kennelsorok tetőszerkezete. A régi bitumenes hullámlemezek helyére került most új, korszerű trapézlemez-tetőzet, ezzel is növelve az ott élő állatok komfortérzetét. A 25 darab kennelt érintő fejlesztés a Városgazda karbantartási munkatársainak kivitelezésében, közel egy hónap alatt valósult meg, bruttó 2 millió forint értékben. A jövőbeli tervek között szerepel még a karanténhelyiség felújítása, egy kutyakifutó létesítése, valamint a férőhelyek bővítése is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!