Ugrás a tartalomra

Dobrev Klára: Miskolc erőt ad nekünk

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. július 22. csütörtök 15:08
Pénteken Miskolcra érkezett előválasztási országjáró körútján a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnökjelölt-jelöltje, aki jelenlétével is erősítette a párt országgyűlési képviselőjelöltjét, Hegedűs Andreát.
Dobrev Klára és Hegedűs Andrea tartott utcafórumot péntek délután Diósgyőrben. | Juhász Ákos képgalériája

A szervezők szerint több mint háromszáz szimpatizáns várta Diósgyőrben Dobrev Klárát, aki taps és hangos ováció közepette érkezett meg az Árpád utcai térre. A politikus az utcafórum előtt és után is hosszasan beszélgetett a helyiekkel, akik körülállták, szinte levegőt sem lehetett kapni köztük.

– Az igazán jó politikus meghallgatja az embereket, nem szakadhat el a hétköznapok valóságától. És még csak golyóállómellény sincs rajtam – utalt arra most már mosolyogva, hogy pár órával korábban egy kormánypárti ellentüntető gázfegyvert fogott a dk-s szimpatizánsokra Egerben. Az incidensre Dobrev Klára annyit mondott: „üzenem a kormánypárti provokátoroknak, hogy minket nem lehet megfélemlíteni”.

„Egy jó politikus meghallgatja az embereket"

Egészségügy, oktatás, családtámogatás – rengeteg téma előkerült a bő negyedórás beszédében, egyebek mellett a minimálnyugdíj és a családi pótlék összegének megemelését, a panelprogram újraindítását, kórházak felújítását, valamint „tisztességes tanári, orvosi, ápolói fizetéseket” vetített előre, ha miniszterelnök lesz. A jelenlegi kormányzati teljesítményt élesen kritizálta.

– Azt látjuk, hogy féket vesztve rohan a kormány, és nem arról szól a politikájuk, hogy a sokak Magyarországán az emberek jobban éljenek, hanem az urizáló kevesekről. Igazságot kell szolgáltatni, mert békét csak így lehet teremteni. Ehhez azonban vissza kell szerezni a magyar embereknek az ellopott állami vagyont – mutatott rá, de érdeklődésünkre kitért a kormányzati megvonásokkal ellehetetlenített ellenzéki önkormányzatok helyzetére is. – Ez csak még inkább arra ösztönöz, hogy el kell takarítani a mostani kormányt a magyar politikából. Ehhez pedig Miskolc is erőt ad nekünk.

A szervezők szerint legalább háromszázan gyűltek össze a diósgyőri téren

Péntekre véglegessé vált: a DK a Borsod megyei I-es választókerületben beállt a jobbikos Szilágyi Szabolcs mögé, míg a II-esben Hegedűs Andreát indítja az előválasztáson, a Jobbik támogatásával.

Miskolctapolcai körforgalom, lillafüredi kerékpárút, a víziközműhálózat rendbe tétele, és valódi rezsicsökkentés a panelprogram folytatásával – többek között ezek szerepelnek Hegedűs Andrea még formálódó programjában. A politikus ígérete szerint meg fogja hallgatni a helyiek problémáit, véleményét, és ezekkel egészíti majd ki azt.

Hegedűs Andrea: le tudjuk győzni a kormánypártot

– Ahogy 2019 októberében, úgy jövő áprilisban is le tudjuk győzni a kormánypártot – mondta, hozzátéve: a következő hetekben a II-es választókerület „minden egyes pontján” ott lesz, beszélgetni fog az emberekkel. – Miskolcot, a miskolciakat fogom képviselni a parlamentben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!