Ugrás a tartalomra

Egy szeretetteljes üzenet Veréb Tamástól

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. december 11. péntek 10:17
A napokban debütált a miskolci származású dalszerző, előadó Veréb Tamás új klipje, ami – karácsonyhoz közeledve – a szeretetről, a meghitt otthonról szól. Az énekes szándéka szerint azonban egész évre tartogat számunkra üzenetet a dal és a hozzá készült videóklip. Miniinterjúnk.

minap.hu: Advent időszakában jelent meg az Ahol a szív című dal, de egész évben érvényes üzeneteket is hordoz. Jól érezzük, ez volt a cél?

Veréb Tamás: Valóban, nem feltétlenül a karácsonyi hangulatot szerettük volna markánsan kiemelni, de persze az ünnepre való hangolódásban egyfajta szeretetteljes üzenetnek is szántam a dalt. Megállja a helyét azonban, hogy egy olyan számot szerettem volna írni, ami az év minden napján a szeretet, a lélek és a szív oldalát képviseli. A szöveg mellett a hangszerelésben, de még a klipforgatás során is erre törekedtünk.

Veréb Tamás: minden nap szívről és lélekről. | Fotó: Klajkó Bettina

… hiszen egész évben szükségünk van egy olyan helyre, ahol „az idő kicsit megáll”, s „ahol a szív békét talál”. Mindezekből épül egy otthon, ami a dal egyik központi gondolata?

Ha otthonról beszélünk, akkor talán nem is annyira a fizikai meghatározottságok dominálnak, sokkal inkább a hozzá kapcsolódó érzések, emlékek, személyek; a szülői, nagyszülői házban érzett illatok, a szerelmünkkel töltött idő mind-mind erősíti a jóleső otthonérzést. A szüleim ma is Miskolcon élnek, és nekem mindig lélekemelő abba a miliőbe visszacsöppenni, visszamenni ugyanabba a lakásba, ahol felnőttem, ahol gyerekként a karácsonyokat töltöttem. Mindig azt mondtam, hogy lehet bármekkora az ember háza, ha nincs benne szeretet, család, öröm, akkor az nem otthon.

Az otthon: érzések, emberek, emlékek

Ezek a biztos pontok – a szülői ház, a család, a szerelmünk – a mostani időkben talán még inkább felértékelődnek. Most van csak igazán szükség a hit, a szeretet, a béke és megértés csodájára, amit „a világ most vár”.

Egyetértek, azzal kiegészítve, hogy ezek nem csak a mostanihoz hasonló válsághelyzetekben fontosak. Amikor eljön az advent, vágyunk arra, hogy a nagy hajtásban végre egy kicsit befelé is tudjunk figyelni, és azokra tudjuk fordítani az időnket, akiket a legjobban szeretünk a világon. De ha már járvány: azt is szerettem volna üzenni a dallal, hogy nem az számít, kinek mije van, mennyi pénze – sokkal inkább az élet, a szeretet és a kapcsolatok jelentik az igazi értéket. Vigyáznunk kell egymásra, de a társas kapcsolatoknak is meg kell maradnia, nem szabad engedni, hogy elidegenedjünk egymástól. És félni sem szabad semmitől, igyekezzünk hát pozitívan hozzáállni, legyen bármennyire is nehéz egy helyzet. Bízzunk abban, hogy van, aki segít, van kitől szeretetet kapni.

„Az élet, a szeretet és a kapcsolatok jelentik az igazi értéket"

A dalhoz készült klipben ismert, de hétköznapi emberek rövid videó is megjelennek. Mi ennek az üzenete?

A felhívásunkra rengetegen küldték el korábbi karácsonyi, vagy mostanában készült videóikat. Köztük olyan ismert emberek is, akikkel szoros kapcsolatot ápolok. Hiszek abban, hogy ahol csak lehet, segítenünk kell egymást. Ez nehéz időkben mutatkozik meg leginkább. De számomra idegen emberektől is valóban megható pillanatokat megörökítő felvételeket kaptunk. Ezek valóban őszinte, szeretetteljes, megható momentumok – amiket minden nap átélhetünk. Otthon. A szeretteinkkel.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!