Ugrás a tartalomra

Együttműködési megállapodást kötöttek

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 24. kedd 21:03
A Miskolci Egyetem és az Energiatudományi Kutatóközpont képviselője írta alá azt a szerződést, ami alapján Budapesten fogadják campus hallgatóit amellett, hogy kutatásokban és pályázatokban működik majd együtt a két intézmény.
Fotó: Végh Csaba

Horváth Zita rektor fogadta az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Energiatudományi Kutatóközpontjának főigazgatóját, Horváth Ákost, hogy aláírjanak egy együttműködési megállapodást. – Az utóbbi időben számos stratégiai jellegű együttműködést kötöttünk, amik erősítenek bennünket. Egyrészt a gazdasági élet szereplőivel hoztunk létre hasonló szerződést, ami a duális képzésünkre és a kutatásfejlesztésre irányul, másrészt tudományos intézményekkel.

Elsődleges feladatunk az oktatás, az Energiatudományi Kutatóközponttal azonban kutatások és pályázatok együttműködésére szerződtünk. Kettőben veszünk részt konzorciumi partnerként a tizenhat Nemzeti Labororatórium programból, ami kiemelt területeken végez kutatásokat a nemzet számára. A Miskolci Egyetem elsősorban anyagtudományi területen tud részt venni. Reméljük, hamarosan szakmai sikerekről fogunk majd beszámolni – mondta a rektor.

Horváth Ákos elmondta, kötődése van a Miskolci Egyetemhez. – Idejártam, a fémtan alapjait tanultam. Már régóta készülök az együttműködésre. Az Energiatudományi Kutatóközpontot az ötvenes években alapították, korábban KFKI volt a neve. Máig a hazai tudományos élet egyik legjelentősebb fellegvára. Nukleáris energetikával és zöldenergiával is foglalkozunk az anyagtudomány mellett. Szeretnénk akár graduális képzésben fogadni majd a Miskolci Egyetem hallgatóit – mondta a főigazgató, aki elárulta, számítanak arra, hogy a miskolci diákok révén utánpótláshoz jut a kutatóintézet.

Palotás Árpád Bence, a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja leszögezte, a Miskolci Egyetem kifejezetten erős az anyagtudomány területén. – Bízom abban, hogy minél tartalmasabb együttműködést valósítunk meg – tette hozzá a dékán.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!