Ugrás a tartalomra

Ha csak egy verset hallgat meg ma Görög László előadásában, ez legyen

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 27. hétfő 19:37
Különleges videót osztott meg az oldalán a miskolci szépirodalmi folyóirat.

A Színházi világnaphoz kiválóan illő posztot tett közzé oldalán a Műút folyóirtar, ezzel vezetve fel egy új kezdeményezést. A most induló sorozatban a lap szépirodalmi rovatából válogatnak és olvasnak fel a Miskolci Nemzeti Színház színművészei. A friss videóban Markó Béla: Déjà vu című versét adja elő Görög Lászl, ez pedig több szempontból is kihagyhatatlan párosítás.

Görög László (1964) Jászai Mari-díjas (1994), Gábor Miklós-díjas (2020) színművész, 2012-től a Miskolci Nemzeti Színház tagja. Számos alakítását, rendezését láthattuk; filmszerepeiben is maradandó alakítást nyújtott. Jelenlegi szerepei: Hegedűs a háztetőn, Rózsa és ibolya, Hermelin, Vojáger, Tartuffe, A revizor, Babaház (Nóra), A falu rossza, Gyévuska, A színházcsináló.

Markó Béla (1951, Kézdivásárhely) költő, író, szerkesztő, politikus. Számos verseskötete, esszé-, napló- és prózakötete, valamint előadásait, interjút tartalmazó kötete jelent meg. Nagy számú díja közül itt csak a József Attila-díjat (1994) említjük meg. Legutóbbi szépirodalmi könyve: A haza milyen? (versek); Kalligram, Bp., 2021.

Az előadott mű a Műút 085. számában jelent meg.
A felvételt készítette: Ősz Gergely.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!