Ugrás a tartalomra

Hatvan éve a filharmóniával

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 23. csütörtök 19:29
Kovács Imre hatvan éve nagy lelkesedéssel jár komolyzenei koncertekre. Valamennyi évben bérletet is vásárolt. Mindezt a Filharmónia Magyarország meg is köszönte neki csütörtökön.
Fotók: Mocsári László (archív)

Habár a világjárvány ideje alatt a rendszeresen koncertre járók száma a felére csökkent, az idei évben úgy tűnik, újra visszatértek a nézőtérre a komolyzene kedvelői. Persze voltak, akik a nehéz időszakban is kitartottak.

– Ígérem, hogy az elkövetkezendő években is szorgos látogatója leszek a hangversenyeknek – mondta el a Miskolc Televíziónak Kovács Imre, aki immár hatvan éve jár a hangversenyekre. Hozzátette, egyébként is úgy tervezte, hogy ott lesz az előadásokon a feleségével együtt.

– Hiányérzetem lenne, ha nem jönnék a hangversenyre, ha csak egy is kimaradna. Hozzátartozik az életemhez. Nem szokásból járok, hanem belső indíttatásból. És amíg elbírok jönni a lábamon, addig szeretném megújítani a bérletemet – fogalmazott a törzsvendég.

Az idei évad nagy művészeket tartogat a rajongók számára. Gyetvai Dániel, a Filharmónia Magyarország régióvezetőjétől megtudtuk: tegnap telt házas koncerttel indították a Muzsikáló Udvar nevezetű sorozatukat, ahol a Danubia zenekar lépett fel.

A sorozat következő koncertje július 27-én lesz a Nyilas Misi Ház udvarában, amikor is Urbán Orsolya látogat Miskolcra. A sorozat záró hangversenyén pedig Gál Zsófia lép fel. Ha augusztus, akkor pedig Orgonapont. Augusztus 1-től négy héten keresztül minden hétfőn orgonamuzsika várja az érdeklődőket az Avasi református templomban, a Selyemréti katolikus templomban és a Belvárosi református templomban. 

További hírek

Olvasnivaló