Ugrás a tartalomra

A hír igaz: Vladimir Radenković lett a DVTK vezetőedzője

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2024. február 14. szerda 15:58
Az értesülést már szerda délelőtt megszellőztette az országos sajtó, a klub pedig délután meg is erősítette azt: csütörtökön már Vladimir Radenković vezeti az edzést.

Vladimir Radenković. Fotó: dvtk.eu

Kilenc év után vezetőedzőként tér vissza Diósgyőrbe Vladimir Radenković, aki korábban Szivics Tomiszláv másodedzőjeként volt tagja Magyar Kupa-döntős és Ligakupa győztes csapat stábjának – jelentette be sajtótájékoztatón szerdán a klub. Ezzel megerősítette a sajtóértesülést, melyről lapunk is hírt adott csütörtök délelőtt.  

Amint a dvtk.eu fogalmaz, a 46 éves, UEFA Pro-licence-szel rendelkező vezetőedző először csütörtökön vezényel edzést.

– Büszke vagyok arra, hogy egy új szerepben, immár vezetőedzőként térek vissza a DVTK-hoz – kezdte Vladimir Radenković. –Hozzátette, nem is tudja eldönteni, ugyanabba a klubba tért-e vissza, mint amelyiket 2015-ben elhagyott, mert olyan fejlődésen ment át a klub és az infrastruktúra. „Magamban viszont ugyanazt a szenvedélyt érzem, mint korábban. Emlékszem, meccsnapon már a belvárosban tapintható volt, hogy történik valami izgalmas. A DVTK ilyen háttérrel és a hatalmas és szenvedélyes szurkolótáborral kiemelkedik a többi klub közül, és örülök, hogy ismét a részese lehetek” – hangoztatta.

A dvtk.eu közleménye emlékeztet, Vladimir Radenković a belgrádi FK Rad akadémiáján kezdte edzői pályafutását, majd igazgatója is volt az intézménynek, ezt követően pedig az első csapatnál lett másodedző.

Pályafutása újabb szakaszában külföld felé vette az irányt, és Szivics Tomiszláv másodedzőjeként Diósgyőrben érte el első edzői sikereit. Később dolgozott a szerb U21-es válogatott stábjában, majd két és fél évig a pozsonyi Slovan irányításában vett rész (egy Szlovák Kupa az eredmény), és Cipruson is eltöltött egy rövid időt, miközben Mladen Krstajić stábjában a szerb válogatott sikeréért is dolgozott. Hazatérve a Radnićki Kragujevac kispadját vette át, majd a Maccabi Tel Aviv, az előző idényben pedig a bajnok és kupagyőztes Crvena zvezda stábjában Dejan Stanković segítőjeként vállalt feladatot.

Diósgyőrben szerdán aláírta a szerződését, csütörtökön pedig ő vezeti az edzést. A DVTK pénteken felkészülési mérkőzést játszik a Putnok ellen, mert az FTC kérésére az MLSZ Versenybizottsága elhalasztotta az OTP Bank Liga 21. fordulójába kiírt meccset. Így Vladimir Radenković a Fehérvár elleni bajnoki mérkőzésen mutatkozik be a diósgyőri kispadon február 24-én.

Vladimir Radenković a dvtk.eu honlapján található meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!