Ugrás a tartalomra

Ínyenc falatok, mérsékelt árak a „béka szigetén”

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 09. vasárnap 14:21
Füstölt bőr, köröm és szemes bors – Erika néni 30 éve egyiket sem hagyja ki a család kedvenc kocsonyájából. Esküszik rá, hogy ezek kellenek a tökéletes kocsonyához. És hogy mi kell egy tökéletes miskolci fesztiválhoz? Miskolci emberek, miskolci szív, a város feltétlen és odaadó szeretete… és talán némi kocsonya. Ahogyan azt csak itt, Miskolcon tudják elkészíteni.
Fotó: Mocsári László

És ahogyan azt idén újra el is készítik majd, ki tudja, hányféle titkos, féltve őrzött recept szerint, amelyeknek valószínűleg az egyetlen közös összetevője a „miskolciság”, amiről itt fent, az ország északi csücskében mindenki pontosan tudja és érzi, mit jelent. Erről szól a február 14-én, hosszú évek után hazatérő Kocsonyafesztivál is. Kevesebb mint egy hét múlva Miskolc három napra ismét a „béka szigetévé” válik, visszatér Brecus Anonymus, hogy február 14-től 16-ig újra meghódítsa a várost és nemcsak az itt élők, hanem akár a messziről ide érkezők szívét is. Mert a 2020-as Kocsonyafesztivál célja az, hogy újra felelevenítse a mára legendává érett miskolci adomát, amelynek köszönhetően ma már szerte az országban rengetegen tudják, miért és mióta mondjuk azt, hogy „pislog, mint miskolci kocsonyában a béka”.

De természetesen az is célja a hazatérő Kocsonyafesztivál szervezőinek, hogy a programsorozat gasztronómiai kínálatában mindenki megtalálhassa az ízlésének, kíváncsiságának és persze pénztárcájának megfelelő finomságokat. Éppen ezért idén egy javasolt maximumáron kínálnak majd az árusok több ételt és italt is, hogy a fesztiválozó családok minden tagja találhasson magának valamit, anélkül hogy komolyan megterhelné a családi kasszát.

Egy jó tál sertéskocsonya 850 forintba kerül majd, a kóstolóadag ára pedig - gondolva a diétázókra, a gyerekekre, a csak kóstolni vágyókra és azokra is, akik egy gasztrotúrán is vigyáznak a vonalaikra - mindössze 490 forint lesz. Az igazi különlegességnek számító geleji töltött káposztából is csak 800 forintért fogyaszthatnak a fesztiválozók, akik a finom falatokat kedvező árú és nagy választékban kapható forralt borokkal, sörökkel, üdítőkkel és forró italokkal öblíthetik le. Így biztosan marad még pénz egy ropogós perecre is a család minden tagjának mindössze 150 forintért, és az árak láttán senkinek sem kell majd pislognia, mint a békának a méltán híres miskolci kocsonyában…

Programok

Jelenleg nincsenek programok!