Ugrás a tartalomra

Ismét lehet pályázni Bursa Hungarica Ösztöndíjra Miskolcon

MiskolcTV/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 23. szerda 17:07
A pályázatra október 5-től, elektronikus úton lehet jelentkezni, egy hónapon keresztül.

Nyolc év után ismét csatlakozna az önkormányzat a Bursa Hungarica ösztöndíj pályázathoz, hogy segítse a szociálisan hátrányos helyzetű fiatalokat. A programban havonta 5000 forint igényelhető, a korábbi tapasztalatok szerint pedig az állam ugyanekkora összeggel járul hozzá. A pályázatra október 5-től elektronikus úton lehet jelentkezni egy hónapon keresztül.

Petruskó Norbert, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője a MiskolcTelevíziónak elmondta, az ösztöndíjprogramra olyan fiatalok pályázhatnak, akik felsőoktatási intézményben tanulnak, illetve akik érettségi előtt állnak, utolsó évesek középiskolában, vagy már leérettségiztek, de még nem nyertek felvételt valamilyen felsőoktatási intézménybe.

- Az elbírálás legfontosabb szempontja a szociális rászorultság, nem a tanulmányi eredmény. Természetesen figyelembe veszik azt is, ha valaki árva, félárva, vagy gyereket nevel, illetve fontos szempont az is, hogy olyan fiatalok pályázhatnak, akiknek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 71.250 forintot - tette hozzá a szóvivő.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!