Ugrás a tartalomra

Jöttek, láttak, kérdeztek – MCC-s diákok látogatták meg a miskolci városházát

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. január 19. csütörtök 17:48
Három napot töltenek Miskolcon az MCC vezetőképző akadémiájának diákjai. A tanulók szerdán a miskolci városházát is felkeresték, ahol Veres Pál polgármestert faggatták különféle témákban.

Fotók: Mocsári László

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) vezetőképző akadémiájának mintegy 17 hallgatója látogatott el a miskolci városházára szerdán délután. A diákoknak először Veres Pál, Miskolc polgármestere tartott egy prezentációt a város múltjáról, jelenéről és jövőképéről, majd a fiatalok faggathatták a városvezetőt aktuálpolitikai, közéleti és várospolitikai témákban.

Veleczki Patrik egyike a vezetőképző akadémia tanulóinak. A miskolci fiatalember a minap.hu-nak elmondta, nagy öröm volt számára, hogy a program részeként szülővárosát is tanulmányozzák a csoporttal. A háromnapos látogatás során megtekintették a Szimbiózis Alapítványt, a Miskolci Egyetemet és a Lyukóvölgyet is.

- Az első évben tapasztaltam néhány dolgot különböző tavalyi diákokkal, voltak itt Miskolcon is, és nagyon megtetszett, hogy milyen széleskörű tudást, vezetői skilleket tudnak elsajátítani. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy idén én is kipróbálom ebben magam – mondta.

Jobbról a második: Veleczki Patrik

A tehetséggondozó intézmény egyéves programjában a fiatalok magyarországi és külföldi városokban gyűjtenek tapasztalatokat. A cél, hogy a képzés ideje alatt a fiatalok az ország városait meglátogatva tapasztalatokat gyűjtsenek a települések működéséről.

Veres Pál lapunknak az eseményt követően lapunknak fontosnak nevezte a programot, ugyanis véleménye szerint, ha valaki a jövőben a közéletben szeretne dolgozni, akkor fontos, hogy megismerje az ország városait, illetve az egyes régiók problémáit, erősségeit.

- A diákok bizonyára nagyon felkészültek a látogatás előtt Miskolcból, hiszen olyan kérdéseket tettek fel, ami azt mutatja, hogy fel nagyon felkészültek Miskolcból és a jelenlegi városvezetésből. Kérdések hangoztak el azzal kapcsolatosan, hogy eddig mit sikerült megvalósítani a programunkból, kérdeztek a Földes átnevezési kísérletéről, milyen kitörési, fejlesztési irányokat látunk, mik a nehézségeink. Kérdeztek a hátrányos területek felzárkóztatásáról, az energiaválságról. Egy nagyon érdekes és jó beszélgetés volt – összegezte a polgármester.

Csepregi Gábor, Veres Pál és Konyári György, az MCC miskolci képviselet-vezetője

Az MCC vezetőképző akadémiája idén már második alkalommal indult el, a programjának egyik célja, hogy igazi vezetőket képezzen a résztvevőkből.

- Vezetők lehetnek a gazdaságban, a politikában, a közigazgatásban vagy a nevelésben is. Fontos, hogy kifejlesszük azokat a képességeket, melyek egy igazi vezetők számára nélkülözhetetlenek. A másik célunk az, hogy megismerjék az országot, a különböző térségek előnyeit, nehézségeit és megismerjék a világot is: Európát, Amerikát, Ázsiát és Afrikát is. Megismerjék a globális gazdasági, társadalmi és egyéb problémákat. Ezért is utaznak különböző helyekre – mondta el Csepregi Gábor, az MCC Vezetőképző Akadémiájának tanácsadója.

Az egyéves programban résztvevő diákok a különféle városok és országok felkeresése mellett változatos projektekben vesznek részt, vállalatokat látogatnak meg konferenciákon, kurzusokon vesznek részt, de emellett természetesen szabadidős programokra, kirándulásokra és sportolásra is jut idejük.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!