Ugrás a tartalomra

Letartóztatásban a rabló, aki idős sértettre támadt

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 04. vasárnap 17:40
A gyanúsított Miskolc egyik utcáján cigarettát, majd pénzt követelt az ott sétáló 75 éves sértett nőtől, aki ezt megtagadta. Az elkövető megragadta a sértett kezében lévő, pénztárcához hasonló kulcstartót, és azt megpróbálta a kezéből kitépni.
Fotó: Internet (illusztráció)

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2023. június 1-jén délben Miskolc egyik utcáján cigarettát, majd pénzt követelt az ott sétáló 75 éves sértett nőtől, aki ezt megtagadta, amely miatt a gyanúsított ráfogott a sértett kezében lévő, pénztárcához hasonló kulcstartóra, és azt megpróbálta a kezéből kitépni. Mivel nem sikerült, tovább rángatta a sértettet, aki a földre esett. 
A terhelt a kulcstartót végül magához vette, és azzal a helyszínről futva eltávozott. A nő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az elkövetési érték ötezer forint, amely arra tekintettel, hogy a gyanúsított a kulcstartót a helyszín közelében végül eldobta, megtérült. 
 
A férfi cselekménye alkalmas lehet a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette megállapítására. 

Tekintettel a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés mértékére, fokozottan fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet csak erősít, hogy a terhelt személyi körülményei könnyen felszámolhatók. Az is alaposan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban résztvevő, ezidáig ki nem hallgatott személyek befolyásolásával megnehezítené, meghiúsítaná vagy veszélyeztetné a bizonyítást. A terhelt esetében a bűnismétlés lehetősége is reális.
A végzés nem végleges - tudatta közleményében a Miskolci Törvényszék.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!