Ugrás a tartalomra

M30 - látványosan repedezik az autópálya Szikszónál (videó)

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 21. szerda 13:50
Az alig több mint két éve átadott M30-as autópálya máris javításra szorul, miután Szikszó térségében, a 38-as kilométernél az autópálya szerkezete több helyen is elmozdult, megcsúszott, emiatt a burkolaton egyre táguló repedések jelentek meg. A kritikus hiba javítása hónapokig tarthat.

Videónkban a 2024. február 21-i állapotot mutatjuk. 

A pálya kivitelezője az osztrák tulajdonban lévő Strabag Magyarország volt, a cég szerint nem láthatták előre a talajvíz mozgását. A megbízó  Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) ragaszkodik a garanciális javításhoz. 

Lapunk több cikkben foglalkozott azzal, hogy elmozdult és megcsúszott az M30-as autósztráda útszerkezete Szikszó térségében több helyen is, amitől repedések jelentek meg az aszfalton. Mintegy 150 méternyi részen meg is süllyedt a burkolat. Emiatt hónapokon át nem lehet majd közlekedni ezen a lezárt szakaszon. Hírek szerint valószínűleg a teljes szerkezetet újra kell építeni. 

A kivitelező Strabagot már felszólította az állam a helyreállításra, ám az osztrák vállalat előre nem látható okokkal, a talajvíz mozgásával próbálja magyarázni a történteket és így kibújni a garanciális felelősség alól. A 2021-ben átadott M30-as Miskolcról tart az országhatárig Kassa felé, a beruházás összértéke 200 milliárd forint volt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!