Ugrás a tartalomra

Majdnem az első ötszázban a Miskolci Egyetem

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 21. csütörtök 17:04
Megjelent a Times Higher Education (THE) cég idei „Feltörekvő gazdaságok egyetemei” nevezetű rangsora, aminek első helyeit kínai és orosz egyetemek foglalják el, ám a hazai - köztük a miskolci - kampuszoknak is van okuk büszkélkedni.

Ezen a listán a magyar egyetemek közül az első helyen a Semmelweis Egyetem áll (33. hely), míg a Miskolci Egyetem a magyar egyetemi rangsorban a 11. helyen, nemzetközi vonatkozásban pedig az 501. helyen végzett.

A rangsor elkészítésekor 13 indikátor alapján osztályozzák a listán szereplő országok több száz felsőoktatási intézményét. Mostani helyezésével a Semmelweis Egyetem ismét a legjobban szereplő magyar felsőoktatási intézménnyé vált.

A többi nagyobb egyetem közül az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 150., a Debreceni Egyetem a 191., a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem a 201–250. közötti pozícióba került.

A képzeletbeli dobogó mindhárom fokát kínai egyetemek vették be, sorrendben a Peking University, a Tsinghua University és a Zhejiang University lett az első három helyezett.

További hírek

Olvasnivaló