Ugrás a tartalomra

Már Miskolcon is elérhető a közlekedési mobiljegy

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 28. szombat 08:17
Gyorsított eljárással Miskolc helyi közösségi közlekedésében is bevezették március 27-én, pénteken a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által szolgáltatott készpénzkímélő közlekedési mobiljegy megoldást. A két társaság megállapodása alapján valósul meg az applikációban történő jegy- és bérletvásárlás lehetősége az MVK Miskolc Városi Közlekedési Zrt. valamennyi járatán - írja közleményében a közlekedési társaság.

A nemzetközi trendeket követő, a közösségi közlekedés digitalizációját támogató, többek között a virológia kitettséget is csökkentő megoldást, a készpénzmentes közlekedési mobiljegy szolgáltatást fejlesztette ki a 100 százalékban állami tulajdonú Nemzeti Mobilfizetési Zrt.  

A közlekedési mobiljegyet először Budapesten, Tatabányán, majd a Volánbusz helyi és helyközi járatain, illetve Miskolc Megyei Jogú Város közösségi közlekedésében vezették be.


A megállapodás alapján azokat az utasokat, akik az applikációban vásárolják meg jegyeiket vagy bérleteiket az MVK járataira, nem terhelik pluszköltségek,  vagyis az elektronikus jegyek ára megegyezik a hagyományos, papíralapú jegyek árával.  A vonaljegyek mellett elérhető a napijegy, a 3 és 7 napos turistajegy, a bérletek  esetében a hóközi típusú tanuló, nyugdíjas és általános díjtermékek vásárolhatók meg.


A közlekedési mobiljegyek használata a veszélyhelyzeti időszakban nagyban segíti a járművezetők és a pénztárosok jegy- és bérletértékesítési tevékenységének csökkentését, kiváltását. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. mobilalkalmazásának segítségével a jegyek és bérletek bárhol, bármikor megvásárolhatók, akár közvetlenül a járat indulása előtt is. 
A mobiljegy használatához az utasnak iOS, vagy Android operációs rendszerű mobiltelefonjára le kell töltenie a Nemzeti Mobilfizetési Zrt., vagy valamely viszonteladója (jelenleg az Simpleby OTP) által működtetett közlekedési mobiljegy-alkalmazást, és abban regisztrálnia kell magát.

A jegyvásárlás során az utasnak meg kell adnia az utazásához használni kívánt járat tervezett indulási időpontját.  A kiválasztott terméket a felhasználó egyenlegéről, vagy bankkártyája segítségével tudja kifizetni.  Az alkalmazások elérhetőek az MVK Zrt. weboldalán és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján.
 
Autóbusz-és villamos vonalak teljes hosszán érvényes jegy:


Vonaljegy elővételben
Autóbusz-és villamos vonalakra érvényes jegyek közigazgatási határon belül (Keleti kapu megállóhelyig)
24 órás jegy
 
Turistajegy (3 napra)

Turistajegy (7 napra)


Autóbusz-és villamos vonalakra érvényes bérletek közigazgatási határon belül (Keleti kapu megállóhelyig)
Tanuló hóközi bérlet villamos


Tanuló hóközi bérlet kombinált

Nyugdíjas hóközi bérlet villamos

Nyugdíjas hóközi bérlet kombinált

Általános egyvonalas hóközi bérlet villamos 
Általános hóközi bérlet kombinált

Autóbusz vonalakra érvényes jegyek és bérletek közigazgatási határon túl:
50%-os helyközi kedvezményes vonaljegy
 
90%-os helyközi kedvezményes vonaljegy
 

Általános hóközi bérlet
 
Nyugdíjas hóközi bérlet
 
Kedvezményes hóközi bérlet 90%-os
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!