Ugrás a tartalomra

Megérkezett és tarol Ed Sheeran és Elton John közös karácsonyi dala

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. december 04. szombat 16:03
A fülbemászó muzsika néhány óra alatt sláger lett: egy nap alatt több mint négymillióan nézték meg a Youtubeon.

Néhány nappal ezelőtt érkezett a hír, hogy közös dalt készített Elton John és Ed Sheeran karácsonyra. A hozzá tartozó, finoman szólva is látványos klipet pénteken mutatták be: kandalló, lobogó tűz, karácsonyi dekorációk, répaorrú hóember, hócsata, hóangyal készítés - szóval minden teljesen hagyományos ünnepi kellék megjelenik a három és fél perces videóban.

Na, és ha Elton Johnról van szó, akkor természetesen nem maradhat el a színes zongora, mint ahogyan az extravagáns ruhák, napszemüvegek sem.  Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy számunkra a rövidnacis Mikulás-szettben táncikáló Ed Sheeran egy pillanatra tájidegennek tűnt a mézeskalács és fahéj illatú karácsonyi képeslapban. A dal ettől még igazán karácsonyi, a fülbemászó dallam és a két világsztár miatt szinte borítékolható volt a siker.

Az sem mellékes, hogy a szerzők a dalból származó bevételt jótékony célra szánják: az idei karácsonyi időszak teljes összeget az Ed Sheeran Suffolk Music Foundation és az Elton John AIDS Foundation kapja.

Ed Sheeran & Elton John - Merry Christmas - VIDEÓ


A járvány miatt tavaly egy kicsit más volt a karácsony, ez pedig a 2020-ban megjelent karácsonyi dalokban is érződött. Robbie Williams a karácsonyfa mellől, tojáslikőrrel a kezében Facetimeon meg Zoomon keresztül intett be a Covidnak a Can't Stop Christmas dalával. Itthon pedig Geszti Péter és Dés László a Csillagszórás című slágerrel próbált lelket önteni az egymástól távol, Skypeon keresztül ünneplőknek, azt üzenve: egyszer ennek (a járványnak - a szerző) is vége, a sors fordul.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke
-