Ugrás a tartalomra

Meggyújtották a hit gyertyáját a Szent István téren

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. november 28. vasárnap 18:52
Adventi beszédében Szopkó Tibor alpolgármester a hit és a közösség erejéről beszélt vasárnap délután a Szent István téren.

Az idei első adventi vasárnap a Fráter György Katolikus Gimnázium kórusának előadásával vette kezdetét, Regős Zsolt és az énekkar hangjával és tiszta lelkületével erősítette a téren összesereglett több tucatnyi ünneplő miskolci számára: ez a várakozás advent időszakában öröm- és reményteli, s ha nehézségekkel, akadályokkal és rohanással is telt el az év eddigi része, a béke, a nyugalom, és a bizalom, a szeretet napjai következnek.

Holló Gábor atya is arról szólt ünnepi beszédében, hogy a fájdalom és a reménynélküliség sötétséget okozhat szívünkben, de Istenben megtaláljuk azt a célt, ami újra erőt ad a hétköznapokban.

Lassításra, és az elmúlt hónapok átgondolására kérte Miskolc alpolgármestere az ünneplőket. Szopkó Tibor ünnepi köszöntőjében az első adventi gyertya meggyújtása kapcsán azt mondta, kiemelten fontosnak tartja a hit megélését.

– Úgy vallási értelemben, mint abban, hogy éljük meg hitünket önmagunkban, egymásban, a közösség erejében, egy város közösségének az erejében. Számomra ez az egyik legfontosabb üzenete a mai gyertyagyújtásnak – hangsúlyozta.

Az alpolgármester kérte a miskolciakat, hogy főleg ilyenkor gondoljunk a nálunk nehezebb helyzetben lévő embertársainkra, és akinek csak ereje engedi, támogassa őket, és segítse azon szervezetek munkáját, akik velük foglalkoznak.

– Mindenkinek Istentől megáldott, békés, boldog adventi készülődést kívánok – zárta köszöntőjét Szopkó Tibor.

A színpadon a Tapolcai Kerek Kórus előadásával folytatódott az adventi vasárnap, miközben az alpolgármester a Segítsünk közösen egy mosolyért kezdeményezés elindítójával, Osváth Tiborral, a Miskolci Nemzeti Színház művészével közösen meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját.

Mocsári László képgalériája

A program zárásaként pedig befutott az MVK Zrt. adventi villamosa. 16:20-kor gördült ki a remízből, első útján máris nagyon sokan voltak rá kíváncsiak (volt, aki kifejezetten a járat miatt utazott Miskolc belvárosába a szakadó eső ellenére is). 

Az Adventi forgatag további programjai (november 27. és december 3. között):

november 30., kedd

Voke Vörösmarty Mihály Művelődési Ház
10:00 - Baross Klub Adventi vers - és prózamondó versenye

december 2., csütörtök

Művészetek Háza
19:00 - Zorán-koncert
József Attila Könyvtár
16:30 - Lurkótanya kézműves-foglalkozás: Mikulásos ajtódísz készítése

december 3., péntek

Gárdonyi Géza Művelődési Ház
18:00 - Triász-koncert.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!