Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.06.04.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 04. vasárnap 08:04
Nyárias idő lesz ma, néhol záporral, de egy kis esőtől nem kell félni, aki kirándulást tervezett mára, bátran induljon el, a napolaj se maradjon otthon.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Vasárnap északnyugaton gyakrabban kialakulhat eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar, de néhol nyugaton és északon is előfordulhat időnként záporos csapadék. Máshol naposabb nyári időre van kilátás. A Dunántúlon helyenként élénk lehet az északkeleti szél. Hajnalban 5 és 14 fok között alakulhat a minimum-hőmérséklet. Délutánra az ország nagy részén 24 és 29 fok közé melegedhet a levegő, de a csapadékosabb északnyugati tájakon csak 18-20 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Vasárnap időjárási front nem lesz felettünk, de sokfelé nagy lesz a napi hőingás, emiatt az érzékenyek körében migrén, dekoncentráltság, vérnyomás-ingadozás, keringési problémák és akár rosszullét is jelentkezhet.
A hajnali, reggeli órákban a hűvösebb tájakon élők körében felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák.
A naposabb tájakon javulhat a hangulatunk, közérzetünk, a felhősebb tájakon élők viszont kedvtelenebbek lehetnek.
A szabadban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, az UV-sugárzás ugyanis 10 és 16 óra között az ország jelentős részén elérheti az erős, nagyon erős fokozatot. Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap északnyugaton gyakrabban kialakulhat eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar, de néhol nyugaton és északon is előfordulhat időnként záporos csapadék, így ezeken a tájakon vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.
Az intenzívebb gócokban hirtelen jelentősen romolhatnak a látási viszonyok. A Dunántúlon helyenként élénk lehet az északkeleti szél, mely kissé ronthatja a járművek menetstabilitását. (idokep.hu)

Levegőminőség 

Levegőnk minőségének jót tesz a még mindig kissé szeles idő, nem beszélve arról, hogy vége a fűtési szezonnak is, nagyságrendekkel kevesebb füst, por, károsanyag kerül a levegőbe. Így tehát egy rossz szavunk sem lehet a levegőminőségre Miskolcon, a városunk egész területén jó a levegő, ez a nap is arra csábít, hogy kimozduljunk a szabadba. (pmmonitoring.hu)

Útinform

A Városgazda közlekedési információi a reggeli órákban:

- Útlezárás:
A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.
Balesetről nincs információnk!

- A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.

- Félpályás terelésre lehet számítani:
Árok u. 3
Árpád u. 64
Balaton u. 27
Benedekalja u. 1-3  
Bencések útja 45
Budai N. A. u. 1
Cserép u. 14
Dráva u. 16
Erzsébet Királyné u. 54
Fövényszer u. 15
Franklin u. - Alkotmány u. kereszteződés
Gózon L.- Muhi u. kereszteződés
Hutás u. 3
Kabar u. 5
Kabók L. u. 20
Kárpáti u 31.
Latorca 10
Lányi – Kacsóh sarok
Lilla u. 3
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Mikes Kelemen u. 4
Miskolctapolcai út 55
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Róna u. 1-3  
Selyemrét u. 2
Szarkahegy u. 5
Szentpáli u. 11. sz
Tábortűz u. 5
Tóth Pál u. 5
Vadas J. u. 17
Vasöntő u. 5

Horoszkóp

Kos
Nem minden az, aminek látszik, és sajnos különösen igaz ez akkor, amikor a dolgok túl jónak tűnnek ahhoz, hogy igazak legyenek. Mindig van azonban út, amit járhatsz, és még ha kicsit göröngyösebb is, végül célhoz vezet.

Bika
Itt az ideje, hogy lezárj néhány korábbi ügyet, mert nagy szükséged van most a pihenésre, kikapcsolódásra, arra, hogy megszabadulj néhány tehertől. Ne cipelj magaddal feleslegesen nehéz csomagokat.

Ikrek
Végre tisztán látod a dolgokat, és a helyzet tisztázása abban is segít, hogy le tudj zárni valakivel egy régóta tartó konfliktust. Lehet, hogy nem is kell kimondanotok semmit, elég, ha ezentúl másképp álltok a dolgokhoz.

Rák
Hagyj magadnak egy kis időt, amikor feltöltődhetsz, ne akarj mindig mindent egyszerre elvégezni, és főleg ne rohanj, ha nincs rá okod. Tartsd a tempót, de ne streszeld túl magadat, mert ezzel csak fölöslegesen energiát pazarolsz.

Oroszlán
Figyelj ma egy kicsit jobban oda magadra, egyél sok friss zöldséget, gyümölcsöt, és igyál sok folyadékot. A testednek regenerálódásra van szüksége, és sokkal jobban fogod érezni magadat, ha ehhez megadod neki a támogatást.

Szűz
Régóta halogatsz egy fontos feladatot, mintha csak abban reménykednél, hogy idővel a dolog magától is megoldódik. Te is érzed a lelked mélyén, hogy ilyen könnyen nem úszod meg a dolgot, ideje a tettek mezejére lépni.

Mérleg
Sokkal jobban bosszant valami, mint kellene, de ne feledd, hogy ezzel csak magadnak ártasz igazán. Próbálj ellazulni egy kicsit, és igyekezz elfogadni a dolgokat olyannak, amilyenek, ha nem tudsz változtatni rajta.

Skorpió
Elhatároztad, hogy bevezetsz néhány változást az életedbe, és a pozitív hatást már most érzed. Ne lépj le erről az útról, és kis lépésekben akár további újdonságok is jöhetnek: új étrend, rendszeres sport, új hobbi - bármi, amitől még jobban érzed magadat.

Nyilas
Akkor jössz rá, mennyire meghatározta valami az eddigi életedet, amikor megpróbálod elengedni. Lehet, hogy ez most egy kicsit megijeszt, de ez még nem jelenti azt, hogy meg kellene hátrálnod - jó úton jársz.

Bak
Minden, ami új, egy kicsit nehézkes is lehet, de ha észreveszed az újdonságban rejlő lehetőségeket is, könnyebb lesz elfogadnod a változást. Helyezd magad egy kicsit az új pozícióba, próbálgasd az új szerepedet, és gyorsan megszereted majd.

Vízöntő
Ne ugrálj egyik feladatodról a másikra, mert ezzel csak fölöslegesen vesztegetsz időt és energiát. Próbálj rugalmas maradni, de tartsd magad az elvárásaidhoz, és csak akkor fogj valami újba, ha az előző feladatodat már befejezted.

Halak
Sok most a teendőd, és szeretnél minél előbb a dolgok végére jutni, de ne hagyd, hogy ez az egészséged rovására menjen. Szánj időt magadra, és húzd meg a határt, aminél többet nem vagy hajlandó engedni. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!