Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.05.11.) - időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 11. szombat 07:51
Szombaton sok napsütés várható, csak néhol lehet zápor. A gyors melegedés keringési problémákat, fejfájást okozhat.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Szombaton eleinte napos idő várható, később gomolyfelhők képződnek, illetve délután észak-északnyugat felől a fátyolfelhőzet is megnövekszik. Helyenként - elsősorban északkeleten és a Dunántúl déli részén - alakulhat ki néhol zápor. Az Alpokalján és keleten élénk lesz az északi-északkeleti szél. A hajnali 4-13 fokot követően délután 21-25 fokot mérhetünk - írja az idokep.hu.

Orvosmeteorológia

Szombaton is érdemes lesz sok időt a szabadban tölteni, sok napsütés várható. A hűvös reggelt követő gyors délelőtti melegedés viszont megterhelő lehet sokak számára, keringési problémák, szédülés és rosszullét is jelentkezhet. Emellett migrén, fáradékonyság is kialakulhat. Északon gyenge kettősfronti hatás okozhat panaszokat a fokozottan érzékenyek számára. 11 és 15 óra között az UV-sugárzás erős lesz, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Közlekedésmeteorológia

Szombaton folytatódik a napos időjárás. Csak néhol alakulhatnak ki kisebb záporok, melyek átmenetileg nedves útviszonyokat eredményezhetnek. Keleten és az Alpokalján lesz élénk az északi szél, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Levegőminőség

Szombatra virradóra az egész városban jó a levegő minősége a PM Monitoring Hálózat adatai alapján. Érdemes kimozdulni Miskolc város napján.  

Útinform

A Miskolci Városgazda közlekedési információi szerint pénteken, a nagy volumenű kátyúzás keretein belül, az alábbi helyszíneken történik munkavégzés, időjárás függvényében:

Blaskovics László u.
Katowice u.
Kassai u. (szerviz út)
Kóris Kálmán u.
Melinda u.
Király u. (belső)
Gyula u.
Miklós u.
Örs u.
Horváth Lajos u.
Szűcs Sándor u.

Május 6-tól távfűtési vezetéképítési munkák kezdődtek a Sályi István utca 24. és 26. szám alatti társasházak és a Sályi utcai játszótér környezetében. Az építés miatt előreláthatólag május 13-tól, május 31-ig, a Sályi István utca 24. és 26. szám alatti társasházak között az úttestet lezárják. Továbbá két Sályi utcai parkolóhely ideiglenes igénybevétele is szükséges lesz a kivitelezés lebonyolításához.

Május 9-től (csütörtök) Miskolcon a Gózon Lajos és Muhi utcák kereszteződésében a forgalmi rend megváltozik.
Az Y-elágazás belvároshoz közelebb eső ága a Lórántffy utca irányába, míg a Bükkszentlászlóhoz közelebb eső ága a Gózon Lajos utca felé lesz egyirányú. Ezzel párhuzamosan a 68-as autóbusz Újgyőri főtér irányába igénybe vehető megállóhelye áthelyezésre kerül a volt DIGÉP elé. A módosított forgalmi rend kiépítése – az időjárási körülményektől függően – a tervek szerint 2024. május 9-én, 9:00-kor kezdődik.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Ács u. 7
Bartók Béla u. 5
Bartók Béla u. 39
Bollóalja u. 83
Bodza u. eleje
Bükkszentlászló Fő út 9
Csendes u. 26
Csermőkei út 16
Csokonai u. 100.
Előhegy u. 68
Egressy Gábor u. 25
Ernye bán u. 19
Erdő sor 5.
Erdő sor 17
Eszterházy u.29
Finkey u. 10
Fő u. 62
Gárdonyi Géza u. 22
Kis-Kőkötő – Miskolctapolcai út kereszteződés
Középszer u. 46-48. 
Mikes Kelemen u. 24
Mária u.- Mogyoró u. kereszteződés
Nyitrai u. 1
Perczel Mór u. 24/a
Rácz Ádám u. - Gyula u.
Tóth Pál u. 18
Tulipán u. 2
Szarkahegy u.16
Zsolcai sor 162

Horoszkóp

Kos
Nehéz megtartanod a lelkesedésedet valamivel kapcsolatban, amiről viszont tudod, hogy fontos része az életednek, és hogy valódi szenvedély nélkül nem leszel képes folytatni. Néha az segít, ha nem erőlteted a dolgokat, hanem kicsit hátralépsz, és megvárod, hogy visszatérjen a hangulatod.

Bika
A környezetedben vita alakulhat ki, amibe te nem szeretnél belefolyni, csak messziről, bölcs nyugalommal szemléled az eseményeket, noha neked is megvan a magad véleménye. Lehet, hogy eljön a pillanat, amikor be kell majd avatkoznod, de addig maradj kívülálló.

Ikrek
Érdemes ma átgondolnod a pénzügyeidet, mert a csillagok állása kedvez ahhoz, hogy jobban rendszerezz, és hatékonyabb legyél. Egy jó tervvel talán azt is elérheted, hogy a hónap végén sikerüljön egy kisebb összeget félrerakni, így egy apró lépéssel közelebb kerülj az álmaidhoz.

Rák
Valaki a segítségedet kéri, de te nem tudod, hogyan segíthetnél neki, mikor a magad gondjaival sem boldogulsz. Mégsem teszed helyesen, ha elküldöd, mert lehet, hogy miközben neki próbálsz segíteni, a magad gondjaira is megoldást találsz.

Oroszlán
Lehet, hogy átlépsz ma egy határt, amelyet talán nem is akartál, de a lendület és a szenvedély hajt, és csak akkor veszed észre, meddig mentél, amikor már túl késő lesz. Hátraarcot csinálni már nem érdemes, ha már a tiltott területre tévedtél, legalább szedd össze annak az előnyeit.

Szűz
Valakinek a közelsége sok energiával tölt fel, és bár adódhatnak nehézségek a mai nap során, ezeket a kitartásoddal és akaraterőddel sorra le tudod küzdeni. Az motivál, hogy a környezetedet megkíméld, és ez elég erőt ad a feladatok elvégzéséhez.

Mérleg
Egy régen dédelgetett álmod válhat most valóra, de nem biztos, hogy minden úgy alakul, mint ahogyan azt a fejedben elrendezted. Ne erőltess semmit, ha rugalmasan kezeled a helyzeteket, akkor mindenben megtalálod a jót is.

Skorpió
Megindult a visszaszámlálás, már számolod a napokat és perceket egy jelentős eseményig, de ne feledd, hogy addig még nagyon sok dolgod van. A mai napot is érdemes kihasználni néhány teendő elvégzésére, főleg, ha kreatív dolgokról van szó.

Nyilas
Ma végre sikerül úrrá lenned néhány olyan problémán, ami régóta nehezítette már az életedet. A siker feltölt energiával, és noha te is tudod, hogy még sok teendő vár rád, nem ártasz vele senkinek, ha megünnepled a kezdeti sikert. A célig ilyen kis lépésekben vezet az út.

Bak
Egy új helyzetet mindenkinek meg kell szoknia, és ez időt igényel. Ne sürgess semmit, várd meg, hogy a dolgok maguktól rázódjanak helyre, mert ha erőltetsz valamit, akkor csak látszatra haladhatsz gyorsabban, később, egy feszültebb pillanatban, össze fog dőlni a kártyavár.

Vízöntő
Pattanásig feszülnek az idegeid, úgy érzed, minden problémát, minden feladatot neked kell megoldanod, és a legtöbbről azt sem tudod, hogy hogyan fogj hozzá. Van veled valaki, aki segíteni fog, de helyetted nem fog megoldani semmit. Neked kell rájönnöd a megoldásokra.

Halak
Szorít az idő, és neked végre döntést kell hoznod, aminek a következményeit mások előtt is vállalnod kell. Hallgass a szívedre, és ne aggódj a környezeted reakciója miatt. Bárhogy is döntesz, lesz majd olyan, akinek ez nem tetszik, ezért fölösleges azzal próbálkoznod, hogy mindenkinek megfelelj. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!