Ugrás a tartalomra

Minisztériumi elismerésben részesült a Ferenczi intézményvezetője

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. december 02. péntek 10:27
A 2020-ban alapított Szakképzésért díj a szakképzés és felnőttképzés területén végzett eredményes, példamutató tevékenység elismeréséért adományozható.

A Kulturális és Innovációs Minisztériumban a díjakat György László innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár és Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár adta át. A Miskolci Egyetem Ferenczi Sándor Egészségügyi Technikum intézményvezetője harminckilenc évnyi szakképzésben végzett kiemelkedő munkájának elismeréséül kapta a jutalmat. Baranyiné Jászfalvi Marianna 2020 augusztusától vezeti a Ferenczit, előtte tizennégy esztendőn át igazgatóhelyettesként végezte munkáját. Anatómiát, élettant, kórélettant és biokémiát tanít az iskolában. A jelenlegi munkahelye volt az első, és minden jel szerint innen megy nyugdíjba is.

– Az iskola és az egészségügyi szakképzés számos átalakuláson ment keresztül, amely változások még jelenleg is zajlanak.  Szakiskolai, szakközépiskolai, humánszakképzés, a szakgimnáziumi majd a technikummá alakulás… Mindezekben a változásokban tevékenyen részt vettem, és oktattam, neveltem a felnövekvő ápoló generációt – emlékezett vissza megkeresésünkre a kitüntetett, aki rendszeres munkakapcsolatot tart fenn az intézmény életében jelentős szerepet betöltő partnerekkel, rengeteget tesz a duális képzés megvalósításáért.

A pedagógus életpálya keretében mesterpedagógusi fokozatot szerzett, így 2015-óta részt vesz az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzési (tanfelügyeleti) és pedagógusminősítési eljárásokban. 2019 óta Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karával együttműködve részese az egészségügyi tanárképzésnek. A tanárjelöltek oktatási és szakmai gyakorlatát koordinálja, vezeti.

A Magyar Ápolási Egyesület 2020. március 2-án tiszteletbeli ápolóvá és a Magyar Ápolási Egyesület tagjává fogadta. Elismerő díszoklevelet és ezüst kitűzőt kapott példaértékű oktató-nevelő munkájának elismeréseként, amelyet az ápolók és egészségügyi szakdolgozók oktatásában fejtett ki. 2017-től a Miskolci Egyetem különböző projektjeiben is aktív szereplő.

– Meglepve olvastam az e-mailjeim között a Kulturális és Innovációs Minisztérium Szakképzésért Felelős Helyettes Államtitkári Titkárság levelét, melyben tájékoztattak a díj átadásról. Szívemet öröm járta át, azt gondoltam megérte a kitartás. Ez erősít meg abban, hogy jól döntöttem, amikor a tanári pályát választottam. Úgy érzem, a tanítványaim szeretnek, és kollégáim megbecsülnek – idézte fel a közelmúlt örömteli fejleményeit Baranyiné Jászfalvi Marianna. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!