Ugrás a tartalomra

Miskolc a klímasemlegesség felé vezető úton

Balogh Csilla / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2024. február 18. vasárnap 16:27
A 100 klímasemleges és intelligens város misszió miskolci csapata vasárnap az Erzsébet téren tartott tájékoztatót a klímasemlegességről az érdeklődőknek.
Termelői Nap az Erzsépet téren / Mocsári László képgalériája

A 100 Klímasemleges és Okos Város Misszió tagjaként Miskolc azt vállalta, hogy visszafogja az üvegházhatású gázkibocsátásait, és a lakosokkal, a civilekkel, a cégekkel, illetve az intézményekkel összefogva, közösen felkészül a klímaváltozás várható hatásaira. Ez csak közösen, klímatudatos összefogással sikerülhet.

Fotó: Mocsári László

Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere is kilátogatott az Erzsébet térre és csatlakozott a coolmiskolc stábjához, hiszen szívügyének tekinti a missziót, és úgy gondolja, hogy beszélgetni kell azokról a fontos kérdésekről és lépésekről, amelyekkel egy jobb, élhetőbb környezetet teremthetünk magunknak, de lényeges az is, hogy az elképzelések konkrét cselekvésekben nyilvánuljanak meg. – Fontos az is, hogy mindezt le tudjuk fordítani a hétköznapi gyakorlatra, mert sokaknak csak így válik kézzelfoghatóvá – foglalta össze tapasztalatait Varga Andrea.

Hogy miért is a termelői napon van helye egy ilyenfajta tájékoztatásnak arról Varga Andrea azt mondta, hogy a klímavédelemben az egyik legfontosabb cél, hogy próbáljunk meg helyi termékeket vásárolni, vagy, hogy a fenntartható mezőgazdasági termelésben próbáljunk meg előrelépni. – Ezek az összekapcsolódások teszik emberközelivé és érthetővé a klímasemlegesség kérdéskörét – magyarázta az alpolgármester.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!