Ugrás a tartalomra

Miskolcon is tüntetnek a státusztörvény és az erőszak ellen 

Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2023. május 30. kedd 12:50
Szerdán délután a Centrumnál a zebraszerdával, majd csütörtökön az országos akcióhoz csatlakozó demonstrációval hívják fel a figyelmet a magyar közoktatás problémáira.  

Csatlakozva az országos akcióhoz, május 31-én, szerdán 16:30-17:30 között immár negyedik alkalommal rendezik meg Miskolcon is a zebraszerdát. Az akciósorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar közoktatás helyzetére, s támogatásunkat fejezzük ki annak szereplői mellett – írja tájékoztatta szerkesztőségünket a szervező Miskolc és Környéke Kossuth kör és a Borsod Megyei Akciószövetség nevében Pilz Olivér.

Mint a Tanítanék Mozgalom alapítója írja, az esemény helyszíne a Centrum Áruház előtti terület, illetve a környezetében lévő gyalogátkelőhelyek - melyekről és az akció állandó időpontjáról kapta az a nevét is: zebraszerda. Az átkelőhelyeken a szervezők a gépjárműforgalom tilos jelzésének ideje alatt transzparensek segítségével hívják fel az utasok, illetve a gyalogosok figyelmét a közoktatás problémáira, szórólapokon pedig további részletekről is tájékoztatnak.

A zebraszerdán a június 1-jei oktatási tüntetésre – melyet az ország több pontján azonos időpontban tartanak meg elsősorban a bevezetendő státusztörvény elleni állásfoglalásként - is felhívják a figyelmet. A csütörtöki tüntetés felszólalói közül többen a zebraszerdán is részt vesznek, így a Centrum környezetében spontán beszélgetések alakulhatnak ki az oktatásról.  

Az országos akcióhoz kapcsolódó csütörtöki tüntetés is a Centrumtól indul. Gyülekezés délután négykor kezdődik, innen 16:30-tól a résztvevők közösen vonulnak majd át a Szent István térre, ahol 17 órától Vajda Éva színművész, szülő; Czipa Zoltán András emődi pedagógus; Kuru János és Merucza Tibor Alex gimnáziumi diákok, Dr. Szitás Benedek, a Miskolc és Környéke Kossuth Kör elnöke, Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének regionális vezetője, valamint Pilz Olivér szólal majd fel. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!