Ugrás a tartalomra

Mondja el véleményét Miskolc fejlesztéséről!

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 26. hétfő 15:18
A miskolci önkormányzat elkezdte kidolgozni a 2021-2027-es időszakra vonatkozó településfejlesztési stratégiáját. Ennek első lépéseként feltérképezi a város jelenlegi helyzetét és összegyűjti a lakossági véleményeket. Az alábbi kérdőív kitöltésével ön is segítheti az önkormányzat munkáját. Mondja el ön is a véleményét!

Miskolc Önkormányzata megkezdte a felkészülést a 2021-2027 közötti új Európai Uniós fejlesztési ciklusra. Ennek érdekében elindítja a jelenlegi Integrált Településfejlesztési Stratégiájának (ITS) felülvizsgálatát a Pénzügyminisztérium által kiadott új módszertani útmutató alapján.

Az Integrált Településfejlesztési Stratégia egy olyan középtávú időszakot - 7 évet felölelő - városfejlesztési dokumentum, amelynek célja, hogy Miskolcon a területi alapú, területi szemléletű tervezés megvalósuljon, illetve a települési fejlesztési célok, prioritások, intézkedések és programok rögzítésre kerüljenek.

Maga az ITS egyben szükséges feltétele annak is, hogy Miskolc városa gazdaságfejlesztési, turisztikai és városfejlesztési és közösségfejlesztési pályázatokon sikeresen tudjon indulni a 2021-2027 közötti új Európai Uniós fejlesztési ciklusban.
A tervezés folyamán az önkormányzat számít a lakosság véleményére, javaslataira, amelyeket többek között lakossági kérdőívezés formájában, valamint lakossági fórumok keretében tehetnek majd meg a stratégia alkotás folyamán.

Első lépésként az önkormányzat célja a lenti linken elérhető kérdőív segítségével a jelenlegi helyzet felmérése, a lakossági vélemények összegyűjtése. A lakossági együttműködésére mindenképp számítanak, hiszen a helyi lakosság és a helyi szervezetek tapasztalatai, elképzelései szerves részét képezik a várost érintő fejlesztések előkészítésének.
A kérdőív kitöltése névtelenül történik, semmiféle személyes adatszolgáltatást nem igényel a válaszadás. Kitöltése körülbelül 10 percet vesz igénybe, melyet az ide kattintva érhet el.

Éljen a lehetőséggel, és vegyen részt aktívan a közös tervezési folyamatban!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!