Ugrás a tartalomra

Mozgáskorlátozott férfit raboltak ki – letartóztatták  őket

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 20. csütörtök 12:03
A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a két fiatalkorú gyanúsítottnak a letartóztatását, akikkel szemben rablás bűntette miatt indult büntetőeljárás.
Hárman rabolták ki a kerekesszékest. Fotó: Freestock (illusztráció)

A nyomozás adatai szerint 2024. június 15. napján az esti órákban a két fiatalkorú gyanúsított és társaik Ózdon, a Coop ABC melletti lépcsősoron meglátták a mozgásában korlátozott sértettet. Ekkor a gyanúsítottak és egy társuk megállapodtak abban, hogy ki fogják rabolni. Mindhárman utolérték a lépcsősoron közlekedő későbbi áldozatot, majd erős mozdulattal kirántották a kezéből a nála lévő övtáskáját. 

A sértett a rántás következtében az egyensúlyát elvesztette és neki esett a korlát betonalapjának, melynek következtében jobb könyökének horzsolásos sérülését szenvedte el. A gyanúsítottak a helyszínről elmenekültek. Ezt követően egy parkolóban a sértettől elvett övtáskát átvizsgálták, melyben a sértett személyes dolgain kívül két darab bankkártyát találtak, melyekről összesen 9.870 forintot költöttek különböző termékek megvásárlásával.
A sértett értéktárgyait- a bankkártyák kivételével-  a rendőrség megtalálta. 
 
A gyanúsítottak fenti cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet csoportosan elkövetett rablás bűntettének, csalás bűntettének és közokirattal visszaélés vétségének a megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a várható szabadságvesztés mértékére figyelemmel, a szökésüktől, elrejtőzésüktől megalapozottan lehet tartani, valamint attól is, hogy a sértett megfenyegetésével a bizonyítás lefolytatását veszélyeztetnék. Személyi és vagyoni körülményeik, valamint kedvezőtlen előéleti adataik alapján a bűnismétlés veszélye is fennáll.

Mindezeket, valamint a bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyát és útonálló jellegét is mérlegelve, a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását, melyet javítóintézetben kell végrehajtani. A végzés nem végleges - írja a Miskolci Törvényszék.

További hírek

Olvasnivaló