Ugrás a tartalomra

Nem jó a kód

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 04. hétfő 11:39
Egy miskolci sértett egy kanapévásárlás kapcsán több mint négyszázezer forint „biztosítási díjat” utalt el egy nem létező szállítócégnek. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül - tájékoztatta szerkesztőségünket a rendőrség.
Fotó: nyeste.hu

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre több az online csalás. A bűnözők tárháza kifogyhatatlan, de a cél ugyanaz, megtudni az áldozatok banki adatait, hozzáférni a számlájukhoz, csalárd módon megszerezni a pénzüket - figyelmeztet a rendőrség.

A megtörtént eset szerint csalás miatt folytat nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság egyelőre ismeretlen tettessel szemben. Egy közösségi oldal piacterén a vevő egy kanapét akart megvásárolni. A vétel során egy nemlétező szállítócég biztosítási díjat kért, amit a sértett át is utalt nekik. A károsult további e-maileket kapott, melyben az volt, hogy „nem jó a kód” és újabb befizetéseket kértek tőle. Így a sértett összesen, több mint 400 ezer forintot utalt át egy ismeretlen bankszámlára, a kanapét pedig a mai napig sem kapta meg - ismertetik.


A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai segíthetnek a kockázati tényezők kiszűrésében, hogy biztonságban legyünk a világhálón is - írják.

  • Vásárlás előtt érdemes mindig tájékozódni az eladóról, webáruházról, ellenőrizni és vigyázni, hogy csak a legszükségesebb adatainkat adjuk meg a vásárláskor!
  •  Ha valami nagyon olcsó, az túl szép, hogy igaz legyen!
  • Lehetőség szerint soha, sehol, senkinek ne utaljuk előre a vételárat, illetve annak egy részét sem!
  • Ha lehet, válasszunk személyes átvételi módot!
  • Ellenőrizzük az eladót a korábbi visszajelzések és a közzétett adatok alapján!

 További hasznos tanácsokat az alábbi linken olvashatnak az online csalásokról: https://kiberpajzs.hu/

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!