Ugrás a tartalomra

A népszavazás támogatására biztatnak

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. december 17. péntek 15:46
Ahhoz, hogy a Fudan Egyetemet és az álláskeresési járadék folyósításának időtartamát érintő témákban megvalósuljon a referendum, 200 000 aláírásra van szükség. Varga László és Szilágyi Szabolcs közös sajtótájékoztatón biztatták az állampolgárokat a kezdeményezés támogatására.

Karácsony Gergely budapesti főpolgármester kezdeményezésére két kérdésben lehet népszavazás Magyarországon a közeljövőben, miután a Kúria jóváhagyta azokat. Varga László országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy a Fudan Egyetem létesítését sokan budapesti témaként ítélik meg, azonban ő úgy látja: „ez minden magyar állampolgár ügye”.

Varga László (j.); Fotók: Juhász Ákos

„A kormány óriási összeget tervez elkölteni erre az adófizetők pénzéből és jelentős kínai hitel is áll a beruházás mögött.” – folytatta, majd hozzátette, számításai szerint ez mintegy 540 milliárd forintos összeget jelent, amit inkább a vidéki felsőoktatás fejlesztésére kellene költeni.

Az álláskeresési járulékot jelenleg 90 napig kapják az illetők, a népszavazási kérdés ezt szeretné leghosszabb 270 napig tartó időtartamra kiterjeszteni. „Azt gondoljuk, ez szolidáris, igazságos és a munkavállalóknak ez az érdeke.” – fejtette ki álláspontját, majd elmondta, hogy a miskolci egységes ellenzék január 10-ig gyűjti a népszavazás megvalósulásához szükséges aláírásokat.

Szilágyi Szabolcs, a Velünk a Város önkormányzati képviselője, valamint a megyei I. sz. országgyűlési választókerület jövő évi közös ellenzéki képviselőjelöltje elmondta, hogy már a vasárnapi Régiségvásáron is támogathatják aláírásukkal az állampolgárok a kezdeményezést.

Szilágyi Szabolcs

A képviselőjelölt kifejtette, hogy az MSZP és a Jobbik pártirodájában, a belvárosban fix helyen, illetve a város több pontján megjelenő mozgó standnál lehet majd leadni az aláírásokat. Pontos információk a képviselők Facebook-oldalán olvashatóak majd.

„Arra biztatok minden miskolcit, hogy támogassa a népszavazási kezdeményezésünket, mert közös ügyünk, aminek a változásait a bőrünkön érezhetjük majd.” – zárta a gondolatokat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!