Ugrás a tartalomra

Nyitnak a teraszok – nem a bírságolás, a megelőzés a cél

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. április 23. péntek 15:28
Fokozott rendőri és rendészeti jelenléttel készülnek a terasznyitásra.

Orbán Viktor péntek reggeli bejelentésében elmondta, hogy elértük a 3,5 milliós beoltottságot, így szombaton nyithatnak a teraszok. Miskolcon is nagy tömegekre számítanak a vendéglátóhelyek külső részein – ennek megfelelően készülnek a hétvégére a város rendészei is, hogy a felszabadultan hömpölygő szórakozás ne lépjen ki a szabályok medréből.

– A mostani az első olyan hétvége lesz hosszú idő után, amikor alkalma nyílik az embereknek beteljesíteni a bennük felgyülemlett szabadságvágyat – mondta lapunknak Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet vezetője.

– Ebben a helyzetben a szabadság hamar átcsaphat szabadosságba. Emiatt – önállóan és a rendőrség munkatársaival közösen is – fokozott jelenlétet biztosítunk. Nem az a célunk, hogy mindenkit megbírságoljunk, és minél több eljárást kezdeményezzünk: elsősorban a jogsértő magatartások megelőzésére, megszakítására koncentrálunk majd. Igyekszünk felhívni a jogsértést elkövetni szándékozó polgárok figyelmét a betartandó határokra, mielőtt komolyabb súlyú esemény történne. Tesszük mindezt a személyi és vagyoni biztonság, valamint a közösségi jóérzés megtartása érdekében. Kérünk mindenkit, hogy próbálja meg szabálykövető formában ünnepelni a terasznyitást.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!