Ugrás a tartalomra

Pisztolyt rántott a borospincében, egy vendég fékezte meg az agresszort

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. december 06. hétfő 10:56
Fegyveresen elkövetett garázdaság miatt emelt vádat egy 37 éves férfi ellen a Mezőkövesdi Járási Ügyészség.

A férfi még tavaly, egy júniusi éjjelen ittasan előbb csak kötekedett, lökdösődött, majd fejbelövéssel fenyegette a vendégeket egy borsodi kistelepülésen, egy borospincéből kialakított szórakozóhelyen. Gumilövedékes riasztófegyverét is rájuk fogta, sőt egyszer lőtt is vele.

Az egyik férfi vendég a vádlottat meghívta egy italra, azonban a vádlott elővette a gumilövedékkel töltött gázriasztófegyverét, azt közvetlen közelről a férfi arcába tartotta, és megkérdezte tőle, hogy „fejbe lőjelek?”

Az inzultált férfi és a társaságában lévő személyek elhagyták a helyiséget, a vádlott viszont nem nyugodott le, a pultossal és más ott szórakozó személyekkel újabb szóváltásokat kezdeményezett, és a riasztófegyverét többször elővette, és ráfogta egy-egy vendégre, majd egy alkalommal a padlóra lőtt.

A vádlott ezután is agresszívan viselkedett, és azért, hogy megakadályozza az újabb fegyverhasználatot, a korábban már a vádlottat megnyugtatni igyekvő egyik férfi a nyakánál fogva a földre rántotta, mellkasára térdelt és többször arcon ütötte, így mindaddig a földön tartotta, amíg az időközben értesített rendőrök a helyszínre érkeztek.

A vádlott által használt riasztófegyver lőfegyverutánzatnak tekintendő, az abból kilőtt lövedékek a lőtávolságtól függően akár súlyos sérülés, illetve maradandó testi fogyatékosság okozására alkalmasak.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott az elkövetéshez használt riasztófegyver és gumilövedékek elkobzásával.

(A külső kép illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!