Ugrás a tartalomra

Pünkösdre szinte minden attrakció újranyit Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 21. csütörtök 13:50
A járványt korlátozó intézkedések enyhítése révén napról-napra szaporodik azon attrakciók száma, ahová lehet szabadidős programot szervezni. Jelen helyzetben felértékelődnek azok a desztinációk, amelyek több szabadtéri látnivalóval rendelkeznek, így Miskolc is előnyös helyzetbe kerül, hiszen a Bükk-hegység ölelő karokként veszi körül a Szinva-patak mentén húzódó várost. Miskolc TDM szervezete csokorba szedte hova érdemes programot szervezni a jövőben.
Fotó: Kupcsik Sarolta

Az elsők között a kisgyerekes családok kedvence, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark nyitott meg. A dimbes-dombos területen található vadaspark meglátogatása egy kisebb túrával is felér, minden nap 9 és 19 óra között várják az állatbarátokat (pénztárzárás 18 órakor).

A lillafüredi Hámori-tavon a hét minden napján 9.30-tól sötétedésig lehet csónakázni. A libegő májusban még csak minden hétvégén, 10:00 és 18:00 óra között várja a kirándulókat. A Lillafüredi Sport- és Kalandpark attrakciói jelenleg még zárva tartanak, ám a kalandpark saját játszótere és a mellette található fagylaltozó már nyitva van, így a gyermekek újra birtokba vehetik a trambulinokat, mászókákat, hintákat és a kalandvárat. A Palotaszálló melletti függőkert szabadon látogatható.

A Lillafüred jelképének számító Hunguest Hotel Palotába pünkösdre már foglalható szállás. A Garadna-patak völgyében lévő újmassai őskohó és a bányászati és kohászati gépeket bemutató ipari skanzen korlátozás nélkül látogatható. Szabadtéri erdei halsütödeként a Lillafüredi Pisztrángtelep felkeresése kiváló gasztronómiai program, szerdától-vasárnapig 10:30-17:00-ig vannak nyitva. A lillafüredi erdei kisvonat most még rendkívüli menetrend szerint közlekedik, hétköznaponként 3, míg hétvégén és ünnepnapokon 6 vonatpár szállítja az utasokat.


A pünkösdi hosszú hétvégén kitárja kapuit a Diósgyőri vár. Szombattól-hétfőig 9 és 18 óra között várják a látogatókat. A termek ugyan zárva lesznek, de izgalmas szabadtéri programokkal készülnek. Egy igazi kis csoda található a vár mögötti területen. A miskolciak által Tündérkertre keresztelt szabadtéri park díjmentesen látogatható, telis-tele van virágokkal, kis patakkal, múlt századot megidéző velencei körhintával, fagyizóval. 

Miskolctapolca is felkészült a vendégek fogadására. A védett ősparkban a csónakázótó körül egész évben tehetünk könnyű sétákat, de a népszerű Avalon Park is már megnyitotta kapuit. Itt minden szolgáltatás (hotel, spa, elektromos gokart pálya, Maya Játszópark, étterem, söröző, kisvonat) elérhető. A DOTTO Avelino június 14-ig csak hétvégente közlekedik 9:30 és 20:00 óra között. Az első járat 9:30-kor indul a Tapolca nagyparkolóból, az utolsó 20:00 órakor az Avalon Parkból és ebben az évben díjmentesen vehető igénybe.

Május 30-án nyit ki a város két, nyitott légterű fürdője, a Miskolctapolcai és a Selyemréti Strandfürdő. Mindkét helyen a kormányrendeletnek megfelelően biztosítják a pihenő helyeket (személyenként 4 m2 a medencékben, 16 m2 a napozóterületeken). A Selyemréti Strandfürdő reggel 6 és 20 óra között fogadja vendégeit. A Miskolctapolcai Strandfürdő két idősávval tart továbbra is nyitva, így reggel 7 és 9 óra között az úszójeggyel- és bérlettel rendelkezőket, reggel 9 óra és 19 óra között pedig a többi fürdőzőt várja. A Miskolctapolca Barlangfürdő viszont zárt légterű fürdőkomplexum, így határozatlan ideig továbbra sem fogadhat fürdővendéget.

A Miskolctapolcai Bobpálya már megnyitott, minden nap 10 és 18 óra között várja vendégeit. A bobpálya melletti Kalandtúrapark most még csak hétvégente van nyitva 10 órától. A belvárosban az Avasi kilátó terasza egész évben szabadon látogatható.  Az Avasi Arborétum szintén kiváló terepe egy üdítő, belvárosi sétának, előzetes bejelentkezés alapján látogatható és szakvezetés is kérhető. Az Avasi református templom az elmúlt hónapokban felújításon esett át, új zsindelytetőt kapott, külső és belső falfestés is történt és hamarosan a tető ma már nem látható gótikus szerkezete is megtekinthetővé válik VR szemüveg segítségével. A város legrégebbi templomában a járvány után május 24-én tartanak először istentiszteletet, a munkálatok nyár közepére fejeződnek be véglegesen.

A Tourinform iroda pünkösdtől fogadja a vendégeket.
 

További hírek

Olvasnivaló