Ugrás a tartalomra

Sikeres sportszezon, sikeres ösztöndíjasok

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. május 17. szerda 18:17
Lezárták a DVTK tanulmányi ösztöndíjprogram 2022/23-as tanévét, a szerdai ünnepségen - most először - a legkiválóbbakat díjazták is.

Idén az iskolák szaktanárainak és vezetésének szakmai javaslatai alapján félszáz tehetséges, a matematika és a fizika tantárgy területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, miskolci állami fenntartású gimnáziumban tanuló diákot támogattak tanulmányi ösztöndíjjal a külön erre a célra alapított, Észak-magyarországi Tehetségekért Alapítvány keretében.

Az évzáró rendezvényt szerdán tartották a DVTK Stadion VIP termében, ahol először levetítettek egy összefoglaló videót a klub labdarúgóinak idei szezonjáról, illetve a bajnoki ünneplésről. Majd Sántha Gergely, a DVTK SE elnöke, az alapítvány kuratóriumának elnöke is összegzést tartott.

- Egy izgalmakkal és nehézségekkel teli év után most együtt ünnepelhetjük a sikereket - szólt az ösztöndíjasokhoz, majd megköszönte a program támogatóinak, hogy a gazdasági nehézségeket hozó tanévben is a program mellé álltak.

Az elnök kiemelte, a DVTK célja, hogy ne csak a sport, de a kultúra és az oktatás területén is aktív támogató klub legyen.

Sántha Gergely azzal zárta, hogy bejelentette: jövőre is folytatják az ösztöndíjprogramot, sőt, kibővítik az informatikával.

Aktív szerepet vállalt a program elindításánál Veres Pál. Miskolc polgármestere most is a fiatalok itthon tartásának, illetve a tehetségek gondozásának fontosságát emelte ki. Hangsúlyozta: egyértelmű célja a városnak, hogy a középiskolások itt járjanak egyetemre, majd Miskolcon is helyezkedjenek el.

Örömét fejezte ki amiatt a városvezető, hogy a program fő támogatója, a DVTK több mint egy csapat, és az oktatás területén jelentkező feladatok elvégzését is felvállalja - erre jó példa az ösztöndíjprogram.

Veres Pál úgy fogalmazott, valami "egészen extrát" hoztak létre, egy városi szakkörrendszert, amire nincs még egy példa Magyarországon, de Európában is ritka. Ezért köszönet jár a DVTK-nak és a támogató cégeknek.

A polgármester végül gratulált minden ösztöndíjas diáknak, akik a napi iskolai teendőik mellett vállalták a plusz feladatokat. További sikereket kívánt nekik a városvezető.

Gratulációval kezdte Kiss János országgyűlési képviselő is, aki elismerően szólt a diósgyőri klub társadalmi felelősségvállalásáról. Arra kérte a diákokat, hogy ők is hasonló hittel és reménnyel tekintsenek a jövőbe, mint a DVTK.

Madarász Róbert, a program szakmai vezetője (egyben a Miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatója, az alapítvány kuratóriumi tagja) köszönetet mondott mindenkinek, aki a program elindításában és működtetésében szerepet vállal.

- Ez a program segít, hogy a tehetséggondozás térképén a régió erősebb legyen, mint amilyen volt - mondta, majd úgy vélekedett, hogy komoly potenciál van még az itt élő diákokban, és az eredményeik bizakodásra is adnak okot.

Elmondta, hogy az ötven diák húsz héten keresztül dupla matematika és fizika foglalkozásokon vehetett részt, tizenegy pedagógus tanította őket a tanév során. Ennek is köszönhetően kiváló eredményeket értek el nemcsak hazai megmérettetéseken, de nemzetközi szinten is.

Most vezették be, hogy a tanév végén három kategóriában jutalmazzák a legkiválóbbakat. Az ő eredményeiket jutalmak átadásával is szerették volna kidomborítani, ennek szellemében arany-, ezüst és bronzfokozatú elismeréseket adtak át a tanévzáró ünnepségen.

Juhász Ákos képgalériája

A díjazottak:

Aranyfokozat:

Fehérvári Donát
Molnár István Ádám

Ezüst fokozat:

Ujpál Bálint
Iván Máté Domonkos
Szabó András
Kurucz Kitti
Emődi Marcell

Bronz fokozat:

Varga Balázs
Fazekas István
Fekete Patrik
Gáthi Donát
Mártonffy Ábel
Rácz Kata
Szabó Donát
Espán Gergely
Bódi Áron Csanád
Töreczki Gábor
Koós Andor.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!