Ugrás a tartalomra

Százhuszonnégy éves a miskolci közösségi közlekedés

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. július 28. szerda 11:36
Az évforduló alkalmából rendezett keddi ünnepségen kitüntetést kaptak a közlekedési cég dolgozói is.

Ünnepelt az MVK - Juhász Ákos képgalériája

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt..-nél (MVK) – hagyományainak megfelelően – ebben az esztendőben is megemlékeztek azokról, akik 1897. július 10-én lehetővé tették és elindították a miskolci villamos közlekedést. A keddi központi ünnepségen köszönetet mondtak azoknak, akik működtetik, fejlesztik a helyi közösségi közlekedést.

Az eseményen Demeter Péter, a közlekedési vállalat vezérigazgatója köszöntötte a megjelenteket, aki köszönetet mondott az MVK minden munkavállalójának azért, hogy az elmúlt másfél évben, a koronavírus-világjárvány elmúlt három hulláma alatt helyt álltak.

– Bízunk benne, hogy ha lesz is negyedik hullám, az már kevésbé fogja érinteni úgy a város, mint a cégünk mindennapjait. Miskolccal mint fenntartóval az elmúlt másfél évben nagyon szoros együttműködő kapcsolatot sikerült kialakítani. Szűkös anyagi források álltak rendelkezésre, de nekünk az volt a feladatunk, hogy az MVK Zrt. és úgy általában a városi közösségi közlekedés működjön, még olyan formában is, hogy a költségeinket, és ezzel párhuzamosan a kibocsátott teljesítményünket csökkentenünk kellett. Hiszem, hogy mindezek mellett Önöknek, az MVK csapatának köszönhetően sikerült azokat az értékeket megőrzni, amit az MVK és jogelődjei immár 124 éve képviselnek ebben a városban – mondta.

Juhász János, Demeter Péter, Gadnai-Bodnár Éva és Lukács Zsolt

Előre tekintenek

A nehéz helyzet ellenére is előre tekint a közlekedési cég. A vezérigazgató felidézte, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a Zöld Busz Projektiroda pályázatán az MVK elsők között indult és pályázott 10 új, elektromos autóbuszra, de folyamatban van a vállalat értékesítési rendszerének megújítása és az elektronikus jegyrendszerrel kapcsolatban is kiírták már a közbeszerzési pályázatot.

A köszöntőt követően elismerésben részesültek a miskolci közösségi közlekedésért dolgozók: emléklapokat adtak át és kiosztották a vezérigazgatói elismeréseket, de díjban részesültek azok is, akik 35, 40, vagy már 50 éve dolgoznak a vállalatnál.

Kárpáti József Attila és Kelemen Zoltán fél évszázada dolgozik már az MVK-nál: sok-sok máig tartó barátságuk köttetett a munka során, sőt mindketten a vállalatnál ismerték meg a feleségüket.

Kárpáti József Attila és Kelemen Zoltán és Bolha József - Fotó: Juhász Ákos

Nem bánták meg

– Visszaemlékszem azokra a régi időkre, amikor azok az úgynevezett sárga villamosok jöttek ide Miskolcra és azokat szereltük össze tanulóként még a régi, Baross Gábor utcai telephelyen. Nagyon sok mindent megéltünk, nehezebb, jobb időket is. Állítom, hogy sem én, sem pedig Zoli nem bánta meg, hogy itt maradtunk – mondta Kárpáti József Attila (Kelemen Zoltánnal egyébként januárban beszélgettünk portré rovatunkban, Kárpáti József Attilával pedig terveink szerint a következő hetekben olvashatják majd írásunkat – a szerző).

A közlekedési társaság legmagasabb elismerését, a Meszléri Zoltán díjat idén Bolha József kapta. A 2000-ben alapított Meszléri Zoltán díjat azok a főállású szakemberek kapják, aki legalább egy évtizede dolgoznak a vállalatnál, és kimagasló, maradandó, példamutató munkát végeznek a közösségi közlekedés érdekében.

Bolha József a MiskolcTV Híradójának azt mondta, 1975-től dolgozik az MVK-nál és az elmúlt évtizedekben beosztását tekintve volt mechanikai műszerész, művezető szerszámjavító és karbantartási csoportvezető is. Kiemelte, ezer szállal kötődik a miskolci közlekedési vállalathoz, negyvenhat éve alatt rengeteg barátot és élményt szerzett itt.

 

Elismerések, díjazottak   
2021-ben Meszléri Zoltán díjat kapott:
Bolha József
Törzsgárda elismerésben részesült:
50 éves munkaviszony elismeréséért:
Kárpáti József Attila, Kelemen Zoltán
40 éves munkaviszony elismeréséért: Nagy Attila, Nyirkó János, Simkó József, Szmolenszki Józsefné
35 éves munkaviszony elismeréséért: Bubnó József, Cseresznyés Attila, Csolák Béla, Figeczki Imréné, Kurilla Tibor, Lencsés Béla, Lipták Zoltán, Ökrös Gyula, Pető Csaba, Tóth János, Ujvári Sándor, Zorger Gyula
Vezérigazgatói elismerésben részesültek: Flekács Szilvia, Hajdu Gábor, Ötvös Péter
Emléklap kitüntetésben részesültek: André Roland, Bartha István, Bódogh Zoltán, Cseresznyés Attila, Cservenyák Csaba, Dankó Zoltán, Dargainé Tóth Mónika, Dienes István, dr. Bíró Attila, Dudás Ágnes, Fekete Márk Zoltán, Garai Lajos, Greisiger László, Horvát Attila, Iski Tamás, Iván Zsolt, Juhász István, Kocsis Istvánné, Kurilla Tibor, Marada Tibor, Matéz Tibor, Mihály Gábor, Módis István, Molnár Ervin, Nagy Roland, Nagy Tamás, Nemes Bertalan, Ónodi Barnabás, Pelles János, Petőné Kereki Gyöngyi, Polyák Norbert Péter, Pozsonyi József, Prókaj István, Samu Zsolt, Szadai Norbert, Szűcs Gábor, Tóth Tibor, Urbán Attila, Vascsák Ferenc, Vincze Krisztina

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!