Ugrás a tartalomra

A szociális munkásokat köszöntötték

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 13. szerda 10:47
Egy társadalom erejét és fejlettségét leginkább az mutatja, mennyire érzékeny szociálisan – fogalmazott Veres Pál polgármester a szociális munka hetének első napján. A városháza Dísztermében kulturális műsorral ünnepelték a dolgozókat, tízen elismerést is kaptak. A szociális munka hete pénteken zárul, addig is lesznek előadások, jótékonysági program, szociotúra és minikonferencia is.

A Hajós utcai Napraforgó Bölcsőde a városban legnagyobb ilyen intézménye, hétköznapokon több mint 110 kis lakójuk van. A létesítmény vezetője 15 éve dolgozik bölcsődében. Mélypataki Rita munkája elismeréseként vett át kitüntetést a város polgármesterétől és alpolgármesterétől hétfőn.

– Hivatásom során a legfontosabb számomra a családok igényeinek kielégítése, a gyermekek maximális színvonalon történő ellátása – fogalmazott a Miskolc Televízió érdeklődésére.

A szociális és gyermekjóléti ellátásban több mint ezren dolgoznak Miskolcon. Vannak, akik a gyermekvédelmi alapellátásában, a bentlakásos idősellátásban, a fogyatékos vagy a hajléktalan ellátásban segítenek embertársaikon. A Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény igazgatója szerint náluk is jelentkezett a szakember és munkaerőhiány.

– Ez az egyhetes rendezvénysorozat is segít nekünk a szemléletformálásban; abban, hogy mindenki bepillantást nyerhet a munkánkba, ami elindíthat bennük is egyfajta érzékenyítést. Talán egyre több emberben válik majd fontos értékké a segítségadás, és ezen szakmák felé fordulnak – mondta el Gúr Péter Attila.

Miskolc önkormányzata idén is megemlékezett azokról a dolgozókról, akik ezt a hivatást választották. – Egy társadalom erejét és fejlettségét leginkább az mutatja, hogy mennyire érzékeny szociálisan – hangoztatta a város polgármestere. Veres Pál szerint fontos, hogy a társadalom tagjai, akár közösségek, akár egyének, figyeljenek egymásra és támogassák is egymást.

– Tisztelet, köszönet és elismerés jár azoknak, akik élethivatásnak választják a szociális támogatást és segítést, hiszen azt gondolom, hogy e nélkül igazán hatékonyan nem működhetne a társadalom – tette hozzá.

A polgármester azt is mondta, nem véletlenül hozták létre Miskolcon elsőként a szociális ügyekkel foglalkozó munkabizottságot. A város és a régió komoly feladatok előtt áll, hogy a szociális tevékenységben hatékonyan tudjon előrelépni.

Végh Csaba képgalériája!

A szociális munka napja alkalmából kitüntetést vehetett át:

Czirják Tiborné, a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény bölcsődevezető-helyettese

Csekéné Lelovics Anikó, a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény szociális gondozója

Járcsics Réka, a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény óvodai- és iskolai szociális segítő, csoportvezető-helyettese

Juhászné Koós Edit, a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény jelzőrendszeri tanácsadója

Kovács Anita, a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény gazdasági ügyintézője

Mélypataki Rita, a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény bölcsődevezetője

Mogyorósi Istvánné, a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének önkéntese

Radomszki Lászlóné, az Őszidő Alapítvány kuratóriumi elnöke

Sirgely Zsuzsanna, a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény Őszi Napsugár Otthon fizikoterápiás munkatársa

Szathmári Gyuláné, a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény Szent Hedvig Otthon technikai munkatársa.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!