Ugrás a tartalomra

Történelmünk nagy csatái és hősei - játékkatonákkal

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 03. kedd 12:13
Ismét megrendezték a hét végén az öltöztetős magyar játékkatona kiállítás Miskolcon a Hotel Pannóniában. Több mint kétezer katona és tíz dioráma várja az érdeklődőket még vasárnap is, a gyerekeknek játszósarok és várépítés a programban.
Fotó: Mocsári László

Második alkalommal rendezi meg szeptember 30-án és október 1-jén öltöztetős magyar játékkatona-kiállítását Vajóczki Gergő gyűjtő. A tárlatnak ezúttal a Hotel Pannónia ad otthont. A gyűjtő a Miskolci Napló kérdésére elmondta, az első, tavaly áprilisban a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban megrendezett tárlat még inkább amolyan leltárféle volt, a mostani már sokkal komolyabb rendezvény.

"Tíz diorámán keresztül fogom bemutatni a gyűjteményemet, ezek mindegyike egy-egy korszakot mutat majd be. Lesz olyan, ami az ókori Rómát idézi meg, de a 1948/49-es szabadságharc egy jelenete, a nándorfehérvári diadal, a hétéves háború is megjelenik majd, sőt, westernt és a mai modern világot bemutató jelenetet is berendeztem" – mesélte Gergő, hozzátéve: a tárlatra hónapok óta készül.

A kiállításon egy játéksarkot is berendeztek, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a Schenk Károly vállalkozása által 1978 és 1995 között gyártott figurákkal. A tárlatot szeptember 30-án és október 1-jén bárki megtekintheti a Hotel Pannoniában, a pontos helyet egy kartonból készült óriás játék katona jelzi az érdeklődőknek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!