Ugrás a tartalomra

Újra EGYÜTT a DVTK Stadionban!

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 28. csütörtök 15:47
Nézők előtt rendezik meg a DVTK - Mezőkövesd mérkőzést szombaton 19 órától a DVTK Stadionban. A bérletesek természetesen a helyszínen szurkolhatnak, a fennmaradó értékesíthető helyeket pedig online lehet megvásárolni péntektől - jelentette be csütörtök délután a klub.
Fotó: MiNap-archív

Minden negyedik székre ülhet néző a labdarúgó-mérkőzéseken, május 28. után – tájékoztatott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ). A játékosok egészsége védelmében a rájuk vonatkozó szigorú előírások, kötelező tesztelések érvényben maradnak. A mérkőzést szervező kluboknak a lelátókon biztosítaniuk kell a távolság tartását annak érdekében, hogy a járványügyi védekezés feltételei adottak legyenek.

Amennyiben a szervező klub úgy dönt, hogy él a lehetőséggel, bizonyos korlátozások és óvintézkedések mellett május 28-tól ismét beengedhetők nézők a labdarúgó-mérkőzésekre a kormány döntése értelmében. Az MLSZ – Európában az elsők között – május 23-án indította újra a hazai labdarúgóidényt, azok a bajnokságok indultak el, amelyekből a nemzetközi kupákba lehet jutni.

A sport-zónára, azaz a pálya közvetlen környezetére ugyanazok a szigorú előírások vonatkoznak, mint az elmúlt időszakban, azaz csak olyan személyek léphetnek be erre a területre, akik részvétele nélkülözhetetlen a mérkőzéshez, és friss negatív koronavírusteszttel rendelkeznek.

A lelátókra vonatkozóan a rendelet előírásokat fogalmaz meg a hazai klubok számára. Ennek fontos eleme, hogy kizárólag minden negyedik széken ülhetnek szurkolók. Az összes közösségi területen meg kell tartani a kellő távolságot (a mérkőzés előtt, alatt, után, ideértve a pénztárakat, a belépési pontokat, a büféket, illetve a mellékhelyiségeket is). Az MLSZ csütörtökön ajánlást fogalmazott meg a klubok felé annak érdekében, hogy a nézők beengedése az egészségvédelmi előírások betartásával minél kevesebb kényelmetlenséggel járjon a szurkolóknak, de minden klub szabadon dönt a lebonyolítás feltételeiről.

Több mint háromezer néző már a helyszínen szurkolhat

- A DVTK természetesen megnyitja a stadion kapuit, mert mi rendelkezünk az ország egyik legjobb és legnagyobb szurkolótáborával - mondta Sántha Gergely a DVTK elnöke. - A szabályok betartásával több, mint háromezer néző szoríthat a helyszínen, így biztosak lehetünk abban, hogy ilyen körülmények között is Diósgyőrben lesz a legjobb hangulat. A szurkolóinkat folyamatosan tájékoztatjuk a DVTK hivatalos honlapján.

A klub közleménye leszögezi: a bérletek természetesen érvényesek. A kötelező távolságtartás miatt nem mindenki szurkolhat a megszokott helyéről, ám azt garantálják, hogy a Napos oldali bérletesek a középső (L, M, N, O) szektorokból nézhessék a mérkőzést.

- A fennmaradó helyekre a jegyértékesítő rendszer kalibrálása után - várhatóan pénteken délelőtt - online lehet belépőjegyet vásárolni. A jegyárak változatlanok. A jegyvásárlással, a belépéssel, az ülőhelyek elfoglalásával, és minden más speciális szabállyal és hasznos információval kapcsolatban később tájékoztatják a szurkolókat - írják.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!