Ugrás a tartalomra

Vasárnap is kitehették a „megtelt" táblát Bánkúton

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. január 10. vasárnap 14:46
Szombathoz hasonlóan vasárnap is le kellett zárnia a rendőrségnek a Bánkútra vezető utat. Nyomatékosan kérik továbbra is, hogy oda kocsival inkább ne induljunk el.
Forrás: Lillafüred Online

Óriási roham volt szombaton, helyiek véleménye szerint akár több ezren is lehettek Bánkúton. Nos, valószínűleg úgy számoltak az emberek, hogy akkor már mindenki kiszánkózta magát, így vasárnap nem lesz ott senki – tévedtek. A rendőrség érdeklődésünkre megerősítette: ismét hatalmas tömeg lepte el a hófödte hegyet, így hangsúlyozzák: ne induljanak útnak autóval Bánkútra!

Úgy tudjuk, a forgalom irányításában és a parkolásnál a Diósgyőri Polgárőrség is segít.

Szombaton ezt történt: 

Szombat kora délutáni pillanatkép Bánkútról. | Forrás: Időkép, élő videó

A közlekedés biztonságának fenntartása érdekében döntött a lezárás mellett a rendőrség – tájékoztatta szerkesztőségünket Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Mint mondta, nagyon sokan indultak útnak, hogy Bánkúton töltsék a szombatot, az oda vezető útszakasz mindkét oldalán parkoló autók nehezítik, illetve teszik balesetveszélyessé a közlekedést. Úgy tudjuk, több kilométeres torlódás is kialakult a káoszban, egyes becslések szerint – ennyi autót látva – akár kétezren is lehettek fent. Az utat az ómassai elágazásnál, bizonytalan időre zárták le a Bánkútra felfelé tartó forgalom elől. Az elágazásnál visszafordítják az autósokat.

Czirják Gábor olvasónk fotója

Nem véletlen, hogy a szabadba vágynak most sokan, hiszen a közkedvelt síközpontban csodálatos idő van ma. A jelenleg zárva tartó Bánkúti Sí Klub szóvivője érdeklődésünkre elmondta, szikrázó napsütés fogadta a látogatókat. – Valóban csodás a látvány, hiszen egy jó 5 centiméteres porhó megmaradt, de a fák is teljesen havasak – mondta Nagy Norbert, aki megjegyezte: sajnos sokan a sípályára szánkóval mennek rá. – Szeretném hangsúlyozni, hogy ez nemcsak tilos, de életveszélyes is! Kérjük a Bánkútra érkezőket, hogy az arra kijelölt pályát használják szánkózásra.

Fotó: Nagy Norbert

Az Időkép szerint délutánra beborul az ég Bánkút fölött is, és vasárnap sem várható a maihoz hasonló, vidámabb, napos időjárás. Napközben +1, +2 Celsius fok várható, éjjel -6 fokig süllyed a hőmérő higanyszála.

További hírek

Olvasnivaló