Ugrás a tartalomra

Véleményezték az igazgatói pályázatokat

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 07. vasárnap 10:26
A Földes Ferenc Gimnázium Közalkalmazotti Tanácsa véleményezte a három igazgatói pályázatot. Ezt az oktatási intézmény tantestületének egyetértésével az iskola honlapján közzé is tették.

A véleményt tartalmi változtatás nélkül közöljük:

Fazekas Róbert
Fazekas Róbert a Földes Ferenc Gimnázium volt diákjaként, jelenlegi tanáraként és vezetőjeként mélységében ismeri az iskola múltját, jelenét, értékrendjét és azt pályázatában bemutatja, átfogóan elemzi. Vezetői programjában részletesen jeleníti meg a gimnázium fejlesztési lehetőségeit, irányait. Szakmai helyzetelemzése komoly felkészültséget mutat. A vezetői programjában megfogalmazott célok a jelenlegi társadalmi, gazdasági helyzet, intézményi környezet alapos ismeretéről tanúskodnak.

A pályázó szakmai életútja hitelessé teszi megfogalmazott elképzeléseit.

A gimnáziumi oktatást és tehetséggondozást jól ismeri, a földrajz és a történelem tantárgy tanításának országosan elismert szaktekintélye.

Hajdu Hajnalka
Hajdu Hajnalka pályázatában vezetői program nem került megfogalmazásra. A bőséges pályázat döntően a Földes nyilvános adatainak sokszor indokolatlan idézeteire hagyatkozik. Az önállónak látszó gondolatok között idézőjel nélkül bukkan fel a neten fellelhető anyag. A szűkösen megfogalmazott saját gondolatok nem vázolnak fel vezetői elképzelést. A pályázat áttanulmányozása során sok pontatlanságot találtunk, számtalan kérdés merült fel bennünk, ezek közül a legfontosabbak: a pályázó milyen tantárgy tanítására jogosító egyetemi diplomával rendelkezik? A pályázónak milyen középfokú intézményben szerzett tanítási valamint vezetői gyakorlata van?

Kovács Benedek
Kovács Benedek pályázata tömör. Megfelelően ismerteti az intézmény múltját, környezetét, struktúráját. Vezetői programja jól értelmezhető, fejlesztési törekvései átláthatóak, bár árnyalásra szorulnak. A gimnáziumi oktatást és tehetséggondozást jól ismeri, a fizika tantárgy tanításának országosan elismert szaktekintélye.”


Mint ismert, a Földes Ferenc Gimnáziumot 1997 és 2019 között Veres Pál vezette, az intézményvezető polgármesterré választását követően az iskola igazgatói pozíciója megüresedett.

A tisztségre az Emberi Erőforrások Minisztere hirdetett meg pályázatot, melyre három jelentkezőt regisztráltak: Fazekas Róbert történelem-földrajz szakos tanárt, a gimnázium igazgatóhelyettesét, aki megbízott intézményvezetőként jelenleg is vezeti a Földest; Kovács Benedek fizika-informatika tanárt; valamint Hajdu Hajnalkát, a Sajószögedi Kölcsey Ferenc Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetőjét, aki 2019 őszén a Fidesz önkormányzati képviselőjelöltjeként indult Tiszaújváros 1-es választókerületében.

A három jelölt bemutatkozását ITT olvashatják.

Címlapfotó: Végh Csaba

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!