Ugrás a tartalomra

Veres Pál: a város számára nagy lehetőség

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. március 22. hétfő 21:36
Miskolc polgármesterét felkérték arra, hogy legyen tagja az egyetem kuratóriumának. Veres Pál hétfő este Facebook-posztjában bejelentette: elfogadta a felkérést.

„Több évtizedes törekvés, hogy a Miskolci Egyetem és a város szorosabban működjön együtt. Magam is vallom, Miskolc azért is különleges, mert az egyetemnek van egy városa és a városnak van egy egyeteme. És ez a mondat már nem csupán egy jól hangzó szlogen, hiszen a fejlesztésekről való közös gondolkodás során elkezdtük megtölteni tartalommal” – írta Veres Pál.

Miskolc polgármesterét hétfőn felkérték az egyetemi kuratórium megüresedett posztjának betöltésére, amely a város és az egyetem együttműködésében jelentős mérföldkő lehet. Korábban dr. Kriza Ákos, Miskolc volt polgármestere volt tagja a kuratóriumnak, de januári halálával a helye megüresedett.

„Nem elsősorban személyesen, hanem a város számára érzem nagy lehetőségnek a felkérést, amit természetesen elfogadtam” – fogalmazott Veres Pál.

Kiemelte: a Nagy-Miskolc programban a fiatalok Miskolcon tartását tűzték ki egyik legfontosabb célul, ennek teljesítésében is nagy segítség lehet, ha a város és az egyetem szorosabban működik majd együtt. „Én ezen dolgozom majd” – hangsúlyozta.

Varga Judit, a kuratórium elnöke korábban jelezte: Veres Pált kéri fel a posztra. „Hiszem, hogy az egyetem és a város jó együttműködése egy olyan szimbiózissá válik, amelyből Miskolc lakói és az egyetemi polgárság egyaránt profitál, s amely biztosítéka lesz az egész régió fejlődésének” – fogalmazott.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!