Ugrás a tartalomra

Itt az új kenyér

Létrehozva
A Pékszövetség elnöke szerint drágultak az alapanyagok.

Az idei év legjobb kenyere fehér kenyér kategóriában, a formája után Szerencse tarsolynak elnevezett kenyér lett, melyet a Pedro pékség készített. A kenyértől a fogyasztók elvárják, hogy legyen a héja ropogós, de belül legyen puha, ne morzsálódjon. Az ára pedig legyen megfizethető – mondták az RTL Híradó kérdésére.

Az infláció háromszorosával, egyetlen év alatt átlagosan 8,4%-kal drágult a kenyér – a félbarna a leginkább, 14%-kal a KSH adatai alapján – írja a szeretlekmagyarorszag.hu. A sütőipari érdekképviselet elnöke szerint az idei gabonatermés ígéretes, és jó kenyeret lehet majd sütni belőle.

A Pékszövetség vezetője szerint, a kenyér árának drágulását az alapanyagok árának az emelkedése okozta, és leginkább a munkabér változás járult még hozzá, mert versenyt futnak a pékek megtartásáért.

Ez is érdekelhet

A jogász válaszol: Munkavállalói (dolgozói) felmondás
Gazdaság
Miskolci olvasónk határozott idejű munkajogviszonyát felmondással szeretné megszüntetni. Kérdezi, hogy milyen lehetőségei vannak erre?
Autóipari szereplők az átalakulás korában
GazdaságMiskolcBorsod-Abaúj-Zemplén
Első alkalommal szervezte meg a BOKIK Észak-Magyarországi Autóipari Klasztere a Drive Brunch elnevezésű eseményt, amit csütörtökön tartottak meg a Népkerti Vigadóban.
További beruházásokra van szükség a miskolciak szerint a város fejlődéséhez
GazdaságMiskolcBorsod-Abaúj-Zemplén
Derül ki a BOKIK májusi, 500 fő megkérdezésén alapuló reprezentatív közvélemény-kutatásából.
Meglepő helyen tűnt fel a Miskolcra látogató Kemény Dénes
GazdaságMiskolcSport
A magyar vízilabda-válogatott egykori szövetségi kapitányával szerda délelőtt a BOKIK székházában találkozhattak az érdeklődő cégvezetők.