Ugrás a tartalomra

Belföld

Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2019. december 12. csütörtök 09:37
Egy műanyag-feldolgozó üzemben keletkezett tűz csütörtök hajnalban Jászberényben, a Necső telepen.
Forrás
Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 11. szerda 16:30
Lassabban megy a vonat, de legalább már nem kell pótló buszokkal utazni Miskolc és Budapest között. A mostani menetrend március 20-áig lesz érvényben, de már nem lesz szükség a forgalom teljes szüneteltetésére. A pálya rekonstrukció 2020 végéig folytatódik.
Forrás
hirado.hu/index.hu
Utoljára módosítva
2019. december 11. szerda 14:07
Az Országgyűlés elfogadta a színházak működését is érintő kulturális törvénycsomagot – közölte az M1 Híradója. A parlament 115 igen, 53 nem és 3 tartózkodó szavazattal hagyta jóvá a kormány javaslatát, amely állami, önkormányzati és közös fenntartású színházak létrejöttét teszi lehetővé. A törvény kimondja, hogy a kulturális intézmény működtetéséért a fenntartó a felelős.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 10. kedd 12:59
Ismét Szita Károlyt, Kaposvár polgármesterét választották a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) elnökévé. Veres Pál bizottsági elnök lett.
Forrás
mti
Utoljára módosítva
2019. december 10. kedd 09:07
Kevesebb baleset történt a vasúti átjárókban mint tavaly, de több volt köztük a halálos kimenetelű – közölte a MÁV kedden az MTI-vel.
Forrás
hirado.hu
Utoljára módosítva
2019. december 09. hétfő 17:51
A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Etikai Bizottsága 2019. december 8-i ülésén összegezte és lezárta a Gothár Péter elleni etikai eljárást, és egyöntetű döntést hozott, melynek értelmében Gothár Péter oktatói szerződésének azonnali hatályú megszüntetését javasolja az SZFE vezetésének – közölte az SZFE hétfőn a közösségi oldalán.
Forrás
hirado.hu
Utoljára módosítva
2019. december 09. hétfő 12:39
Köd miatt Pest, Borsod-Abaúj, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Veszprém megyére adott ki hétfőre elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2019. december 07. szombat 15:08
A mentőket egyetlen nap alatt az országban 3411 esethez riasztották, a fővárosban több mint ezer esetet láttak el, különösen az elesések miatti végtagtörések száma emelkedett - közölte az Országos Mentőszolgálat.
Forrás
Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2019. december 09. hétfő 10:35
Elkezdődött a téli krízisidőszak a hajléktalanellátásban, amely november 1-jétől április 30-áig tart. A tél, az éjszakai fagyok, az első hó beköszöntével egyre több otthontalan veszi igénybe a hajléktalanszállók szolgáltatásait. Miskolcon három szervezet négy utcai gondozó szolgálata járja a várost, hogy a fedél nélkülieknek segítséget nyújtson, és rábírja őket arra, hogy az éjszakát ne a szabad ég alatt töltsék.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2019. december 06. péntek 15:53
Újabb üteméhez érkezett a Budapest-Hatvan vasútvonal rekonstrukciója, amelynek keretében visszaadják a vasúti utasforgalomnak a Pécel és Aszód közötti vonalszakaszt december 8-án - mondta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) beruházási vezérigazgató-helyettese pénteken, Pécelen.

Programok

-
Miskolc városában