Ugrás a tartalomra

Miskolc

Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2020. január 22. szerda 20:44
A magyar kultúra napján bejelentették: megalakul a Miskolci Szépíró-kör. És máris bemutatták egy fiatal, miskolci születésű szerző, Balajthy Ágnes új könyvét szerdán az MTA Miskolci Területi Bizottságának Székházában.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 22. szerda 19:54
Irodalmi estet szervezett Miskolc Megyei Jogú Város a magyar kultúra napja alkalmából január 22-én, 18:00 órától a Művészetek Házában. A rendezvényen Márai Sándor írásaiból adott elő részleteket Hirtling István színművész és Mészáros Tibor „Márai-kutató”. Ünnepi beszédet mondott Veres Pál, Miskolc polgármestere.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 22. szerda 18:45
Pusztáné Létay Anikó keramikus művész ajánlotta fel Szent Hedvig szobrát az elesettek gyámolító királynéjának nevét viselő épületbe. A tulajdonos Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény szervezésében avató ünnepséget tartottak. A szoborszentelésen túl komolyzenei előadást hallhattak a résztvevők.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 22. szerda 14:18
A DVTK Jegesmedvék jégkorongosai és a DVTK Fux röplabdásai olvastak fel verseket és Miskolcról szóló szövegeket a magyar kultúra napja alkalmából a Miskolci Vigadóban az ott ebédelő vendégeknek. Mindkét csapatot támogatja a helyszín tulajdonosa, Barkóczi István. A program egy rendezvénysorozat része volt.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 22. szerda 14:57
Komposztláda kihelyezésével nyitották az újévet az miskolci Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda óvodásai, akik különleges környezetvédelmi edukációs programban vesznek részt. A TIGÁZ Zrt. Töltsük újra a természetet! elnevezésű programját Kelet-Magyarország öt városában indította el, köztük Miskolcon is. A cél megmutatni, hogy kis tudatossággal segíthetjük a környezetünket a megújulásban, illetve felhívni a figyelmet az egyéni felelősségvállalás jelentőségére.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 22. szerda 11:05
A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én. A fellelhető kézirat szerint ugyanis Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását Szatmárcsekén.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 22. szerda 10:48
A DVTK Jegesmedvék vezetősége szerdán felmentette a munkavégzés alól a csapat vezetőedzőjét, Marcel Rodmant.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 21. kedd 22:46
A szlovák jégkorong Extraligában szereplő DVTK Jegesmedvék hazai pályán vereséget szenvedtek a Dukla Michalovce csapatától.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2020. január 21. kedd 18:09
„Zöld népszavazást” kezdeményezett a Lehet Más a Politika (LMP), mert szerintük a kormány nem cselekszik sem összehangoltan, sem tudatosan klímaügyben – mondta el a párt társelnöke szerdai miskolci sajtótájékoztatóján a Szinva-teraszon.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2020. január 21. kedd 14:22
Január 1-jével megszűnik az egyéni vállalkozói igazolvány, már nem lesz lehetőség új okmány igénylésére sem.

Programok

-
-
Miskolc egyes templomai
-