Ugrás a tartalomra

A Bagossy visszajött Miskolcra

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. szeptember 15. kedd 09:26
Dalok, amelyek hitet, reményt és erőt adnak a közönségnek és magának a zenekarnak is. A Bagossy Brothers Company – a magyar városok között egyedüliként – másodszor lépett fel Miskolcon idén. A Lovagi Tornák Terén tartották az 500 fős limitet, de ez csöppet sem volt zavaró, sőt: így volt igazán családias és meghitt a koncert!

A legnagyobb rajongók még úgy is hamarabb érkeztek, hogy csak ötszáz fő vehetett részt a Bagossy Brothers Company koncertjén. Hely tehát volt bőven, szellősen szállhattunk fel a dallamokra. S hogy reményt csöpögtessenek a koncertekre kiéhezett rajongókba, azonnal a legoptimistább nyitány csendült fel: ez a Visszajövök:

Bagossy Norberttel és Tatár Attilával még a koncert előtt tudtunk beszélgetni. Interjúnk.

minap.hu: Nem szokás ilyet kérdezni interjúban, de most talán elnézik az olvasók, mert érvényes a kérdés: hogy vagytok?

Bagossy Norbert énekes (B. N.): Köszönjük, jól! Mindenki próbálta pozitívan felfogni a nehéz időszakot. Senki nem úgy állt hozzá, hogy „jaj, de rossz ez nekünk”, hanem tényleg a jó oldalát néztük: most tudunk egy picit pihenni, van időnk olyan dolgokkal foglalkozni, amikre eddig nem volt idő a nagy rohanásban.

Bagossy Norbert: hiányzott a színpad

minap.hu: És zenekarként hogyan éltétek meg az elmúlt hosszú hetek, hónapok megpróbáltatásait? Ha korlátozott számú közönséggel is, de koncertezhettetek…

B. N.: Be kell vallanom, először mindannyiunknak hiányzott a színpad, hiszen nekünk a fellépés már életforma.

Tatár Attila gitáros (T. A.): Megragadtuk azonban a lehetőséget, hogy nem vezettek be még szigorúbb korlátozásokat, és 500 fő alatt lehet koncerteket tartani. Úgy éltük meg az idei fesztiválszezont, mint a korábbiakat: együtt volt a stáb, sokat voltunk úton. Márciusban rosszabbra számítottunk. Nincs tehát hiányérzetünk, hiszen együtt lehettünk a közönségünkkel. Így teli élményekkel, lelkileg is feltöltődve várjuk, hogy mi következik. És persze vannak terveink arra is, ha megint szigorítanának.

minap.hu: Ha tudjátok tartani, hogy kétévente új lemezzel jelentkeztek, akkor 2021 elején megleptek minket valamivel…

T. A.: Valóban, dolgozunk a negyedik stúdiólemezünkön. De addig is – ahogy megszokhattátok tőlünk – jövünk újdonságokkal: a reményeink szerint még idén bemutatunk egy, de akár két új dalt is.

Tatár Attila: a minket összetartó szálak továbbgyűrűzhetnek

minap.hu: Még áprilisban jelent meg a Magyar Turisztikai Ügynökség kampányfilmje. Ebben a Visszajövök című dalotok hallható. Sokaknak adtatok erőt akkor. Küldetéstudatot jelez a pozitív energiák sugárzása.

B. N.: Mi a zenén keresztül közvetítjük azt, ami bennünk van, a gondolatainkat, az érzéseinket. Felelősséggel tartozunk a minket hallgatók felé. Tehát igen, dalainkkal igyekszünk minél több pozitív energiát átadni a közönségünknek. Azt hiszem, a koncertjeinken is „átjön” az üzenet: legyetek erősek, van tovább, a nehéz időszakok el fognak múlni. Visszajön még a rendes rock ’n’ roll!

minap.hu: A remény táplálja a hitet.

B. N.: Már a zenekar megalapításánál pontosan tudtuk, mit akarunk. Tudatosak vagyunk, merünk nagyot álmodni. Talán ez a legfontosabb. És ez egyértelműen összefügg a hittel, valóban.

minap.hu: A tagok közötti barátság szintén erőforrás lehet. Jó üzenet a nagyobb közösségek számára is.

T. A.: Mi ezt direktben nem kommunikáljuk. Mégis: ha egy bandában megvan a kohézió és az egyetértés, az mindenképpen érezhető a közönség számára is; akaratlanul is észreveszik az emberek. Csupán annyi a „feladatunk”, hogy ezt a barátságot fenntartsuk. Ha vannak is súrlódások köztünk, igyekszünk minél hamarabb elsimítani, mert ezzel tudjuk azt nyújtani, ami miatt megszerettek. A minket összetartó szálak továbbgyűrűzhetnek a mi kis csapatunkból a nagyobb közösségekbe is.

minap.hu: Nos, úgy tűnik, Miskolcon ezt nagyon érzik: csak idén másodszor léptek fel nálunk. Különleges szeretettel fogadnak itt titeket.

T. A.: Nincs még egy város, ahol egy évben kétszer adtunk volna koncertet idén! A mostani helyszín különleges, a vár környékén nem is jártunk még. Remélem, emlékezetes koncertet tudunk adni, és mindenki megtalálja azt, amiért eljött.

B. N.: Csoda jól éreztük itt magunkat mindig, egy negatívumot sem tudok mondani. Most is nagy rock ’n’ rollt csapunk este.

A Bagossy a Lovagi Tornák Terén | Juhász Ákos képgalériája

minap.hu: Nem is kérdés! Már csak egy maradt hátra: szóval jövőre új lemez – a jól megszokott Bagossy-hangzással?

T. A.: Azon nem változtatunk, hiszen a hangszereink, a vokálok, Norbi hangja, a szövegvilág már önmagában meghatároz egy Bagossy-világot, ami karakteres és ma már jól felismerhető bárki számára. De persze mindig kísérletezünk, újdonságokat hozunk be, és most sem maradnak majd el a meglepetések.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!