Ugrás a tartalomra

Tudomány

Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. július 09. csütörtök 11:34
Minden eddig itthon vizsgált készítménynél hatékonyabban gátolja az új típusú koronavírus fertőzőképességét a magyar kutatók által kifejlesztett fehérjealapú gyógyszer - mondta Kacskovics Imre, az Eötvös Loránd Tudományegyetem természettudományi karának dékánja, az immunológiai tanszék vezetője a Növekedés.hu-nak adott interjúban.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. június 25. csütörtök 14:30
A NASA TESS űrszondája és a nyugállományba helyezett Spitzer űrteleszkóp adatainak segítségével a NASA kutatói felfedeztek egy Neptunusz nagyságú bolygót, amely alig több mint egy hét alatt kerüli meg a AU Microscopii fiatal csillagot - jelentette be az amerikai űrkutatási hivatal szerdán.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. június 24. szerda 13:04
A Bevezetés a szerhasználó nők világába című kötet az első magyar nyelvű kézikönyv a témában, és a női szerhasználat legfontosabb magyar és nemzetközi tapasztalatait összegzi.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. június 19. péntek 09:01
Életnagyságú kánaáni istenszobor jogarát találták meg a bibliai Lakis romjainál folyó ásatásokon - jelentette a Háárec című újság honlapja.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. június 16. kedd 12:32
Zöld fényt észleltek a Mars légkörében - számolt be róla a BBC hírportálja. Hasonló fényt látnak időnként az asztronauták, amikor a Föld tányérjának peremére tekintenek. A fény az oxigénatomok és a napfény reakciójából születik. A jelenségről régóta sejtették, hogy más bolygóknál is létezhet, az európai-orosz Trace Gas Orbiter (TGO) nevű űrszonda azonban az első, mely ilyen megfigyelést tett a Földön kívül.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. június 12. péntek 14:47
Kutatók minden eddiginél pontosabban rekonstruálták Szantorini egykori, késő bronzkori szigetét. A nemzetközi kutatócsoport - magyar vulkanológusok vezetésével - digitális domborzatmodellen mutatta be, hogyan festhetett az égei-tengeri vulkánsziget 3 ezer 600 évvel ezelőtt, amikor egy hatalmas robbanásos vulkánkitörésben a sziget jó része megsemmisült.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. június 08. hétfő 13:11
A tollazat színe fontos szerepet játszik a flamingók bonyolult társadalmi struktúrájában, a legrózsaszínebb egyedek küzdenek a legagresszívebben a táplálékért – állapították meg a brit Exeteri Egyetem tudósai.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. június 08. hétfő 12:45
Egy a Semmelweis Egyetem (SE) kutatóinak részvételével zajló vizsgálat során felfedezték, hogy a kígyók hőlátó képessége segíthet a retina gyógyításában, a mechanizmus felhasználásával pedig akár a látás is visszanyerhető.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. május 31. vasárnap 15:33
Helyi idő szerint szombat délután sikeresen felbocsátották Floridából a SpaceX űrhajóját két asztronautával a fedélzetén.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. május 29. péntek 16:15
A pteroszauruszok egy bizarr külsejű faját fedezték fel Nagy-Britanniában, ahol most először bukkantak rá a repülő őshüllők rendjének egy ilyen képviselőjére.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!