Ugrás a tartalomra

Bibliaiskolát indít a miskolci Találkozás Sátra Szolgálat

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. május 22. szerda 16:17
Az ingyenes tanfolyam célja, hogy élő hitű, a Szentírást jól ismerő gyülekezeti szolgálókat képezzenek.
Tóth-Simon Károly, a Golgota Keresztyén Gyülekezet - Miskolc lelkipásztora tanít / Fotó: magánarchívum

A felekezetközi zenés dicsőítéseiről városszerte ismert Találkozás Sátra Szolgálat egy tanéves, térítésmentes Bibliaiskolát indít 18 év felettieknek szeptembertől júniusig a miskolci Golgota Keresztyén Gyülekezet imaházában a Meggyesalja utca 75. szám alatt. A protestáns, karizmatikus szellemiségű kezdeményezés célja, hogy a Szentírást ismerő, Istennek odaszánt, az evangelizálásra nyitott gyülekezeti szolgálókat képezzenek. Az online jelentkezések már elkezdődtek: ITT és a következő honlapon további részletes információkat lehet találni a képzésről. 

- Szeretnénk ingyenes lehetőséget biztosítani Miskolcon a Bibliában való elmélyedésre mindazoknak a környékbeli hívőknek, akiknek nincs lehetőségük rá, vagy nem igénylik, hogy beiratkozzanak egy államilag akkreditált többéves képzésre – nyilatkozta szerkesztőségünknek Tóth-Simon Károly, a Találkozás Sátra Szolgálat egyik alapítója és a Golgota Keresztyén Gyülekezet – Miskolc lelkipásztora. 

Szabadkeresztény előadókkal

- A Bibliaiskola nem pusztán száraz lexikális tudást szeretne adni. Hanem olyan szentírási alapismeretet, amely a jelentkező hívő embereknek segítséget ad, hogy a saját gyülekezetükben, vagy közösségükben aktív szolgálatot tudjanak vállalni. Ezért az előadások mellett szemináriumok is lesznek házi feladatokkal és beadandókkal. Ezekhez az elsődleges tankönyv a Biblia, de másodlagos forrásként teológiai könyveket is ajánlunk majd. Továbbá minden nap egy áhítattal és dicsőítéssel kezdődik, hogy segítsünk megérkezni Isten jelenlétébe – részletezte. 

A miskolci Golgota Keresztyén Gyülekezetben lesz a képzés

Majd felsorolta az előadókat: Cséki Győző az Üdvhadsereg Miskolc-Sajókaza Gyülekezetének vezetője, Madarász András és Tóth-Simon Károly a Golgota Keresztyén Gyülekezet – Miskolc lelkipásztorai, Nagy Attila a Miskolci Szabadkeresztény Gyülekezet lelkipásztora, Országh György a Találkozás Sátra Szolgálat egyik vezetője és Süveges Dániel az Omega Miskolc gyülekezet lelkipásztora. 

Segíti a hitbeli növekedést

Kifejtette, hogy a tananyag már eleve feltételezi az Istennel való személyes kapcsolatot, viszont az nem feltétel, hogy valaki konkrét felekezethez, vagy gyülekezethez is kötődjön. Az élő hitre építik rá a bibliaismeretet, valamint a gyakorlati és szolgálati ismereteket, többek között az evangelizációról és a tanítványképzésről. 

Hozzátette, hogy az így szerzett tudás felhasználása a gyülekezeti szolgálat során nagy segítséget jelenhet a helyi lelkipásztoroknak. Ugyanis a hitükről bátrabban beszélő aktív szolgálók képessé válnak a gyülekezetvezetők tehermentesítésére bizonyos részfeladatok ellátásával. 

- Lelkipásztorként azt gondolom, hogy az igehirdetés alapvetően a gyülekezetvezetők feladata. Ugyanakkor azt is látom, hogy nagyon sok közösségbe járnak olyan hívő emberek, akik tényleg szeretik az Urat és fontosnak tartják a keresztény értékeket. Viszont nem kaptak megfelelő képzést, ami a hitbeli növekedésüket segítené elő, emiatt kevésbé vállalnak szolgálatot – mondta Tóth-Simon Károly. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!