Ugrás a tartalomra

Csaknem 300 milliós támogatás Miskolcnak

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 05. szombat 09:27
Az utóbbi évek egyik legnagyobb összegű, 276 millió forintot is meghaladó, vissza nem térítendő támogatását kapta Miskolc városa az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került, forráshiányos önkormányzatok számára elérhető kormányzati keretből. Az összeget már át is utalták az önkormányzat számlájára.

A támogatásról szóló belügyminisztériumi értesítés és támogatói okirat csütörtökön érkezett meg a polgármesteri hivatalba, benne a garanciával, hogy a támogatáshoz szükséges fedezet rendelkezésre áll. A támogatás legnagyobb részét közüzemi díjtartozások kiegyenlítésére használhatja fel a város, csaknem kétszázmillió forintból pedig az élelmiszer-beszállítók felé meglévő tartozásokat és az egyéb, étkeztetéssel kapcsolatos elmaradásokat rendezhetik majd. A támogatást a Magyar Államkincstár előfinanszírozással, egy összegben folyósítja a városnak, a teljes összeget pedig a folyósítást követő három hónapon belül használhatja fel az önkormányzat.

- A támogatás elnyerése azért is jelent nagy segítséget Miskolcnak, mert a megörökölt költségvetési hiány, a koronavírus-veszélyhelyzet idején a turizmus szinte teljes leállása, a strandok és fürdők bezárása, az idegenforgalmi adó drámai mértékű csökkenése, a parkolás ingyenessé tétele, illetve a gépjárműadó elvonása miatt többmilliárdos bevételkieséssel kell számolni az idei költségvetésben, miközben a vírus elleni védekezés sok százmillió forintos többletköltségeket rótt a városra. Minden kormányzati segítségnek örülünk, és természetesen minden támogatás jól jön egy ilyen, az újbóli vírusveszély miatt is nehezen tervezhető, bizonytalan időszakban – mondta el lapunknak Veres Pál, Miskolc polgármestere.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!